KÜLFÖLD

Egy varázsszó kimondásával bárkit beengedtek Németországba

Újabb csontváz dőlt ki a német menekültpolitika szekrényéből. Mint kiderült, a veszélyes bûnözőknek csupán a német határon ki kellett mondaniuk a csoda jelszót: "menedék"!
  • Szerző: WM

A német bevándorláspolitika újabb megdöbbentő hiányosságára derült fény. Mint kiderült:

hiába utasítottak vagy toloncoltak ki már korábban valakit Németországból, ezek a bevándorlók újra próbálkozhattak, méghozzá teljesen jogszerűen!

Így fordulhatott elő az az eset is, mely a napokban megdöbbentette a német közvéleményt, és rávilágított a problémára. Egy terrorizmussal gyanúsított személyt visszaküldtek a hazájába, de a veszélyes bevándorló ma már újra Németországban él, zavartalanul mindentől és mindenkitől...

Merkel és belügyminisztere egymásra mutogatnak

Angela Merkel a kirobbant botránnyal kapcsolatban azt állítja, hogy csupán most, a belügyminiszterrel folytatott mélyreható vita során tudta meg, hogy ilyen kiskapuk vannak a migrációs rendszerben. Horst Seehofer pedig azzal védekezik, hogy három hónapja foglalta el hivatalát, ennyi idő kellett, amire munkatársaival fel tudták térképezni a kaotikus állapotokat.

A belügyminisztérium egy magas rangú beosztottja ugyanakkor név nélkül a következőket állította a Bild német napilapnak: a vezetők pontosan tudták, hogy a rendelkezés, miszerint csak ki kell ejteni a „menedék” szót a migránsoknak a szájukon, mindenkire érvényes, válogatás nélkül. Ezek szerint a kancellár és az akkor még bajor miniszterelnök, Seehofernek is tisztában kellett lennie a veszélyforrással.

Zavartalanul él az egyiptomi terrorista Németországban

Az 54 éves egyiptomi Sayed M-et 2012-ben utasították ki Németországból, mert a gyanú szerint szoros kapcsolatot ápolt egy arab terrorszervezettel. A férfi hat évvel ezelőtt Egyiptomba utazott vissza, a német hatóságok pedig egy tízéves, vagyis 2022-ig tartó beutazási tilalmat rendeltek el az esetében. Láss csodát, 2017 őszén Sayed a tilalom ellenére Németországba utazott, majd az esseni hivatalnál menedékjogot kért. A korábban terrorizmussal vádolt férfi zavartalanul él 2017 novembere óta Észak-Rajna-Vesztfáliában.

Senkit nem fordítottak vissza a határon

A német rendőrség közlése szerint 2017 januárja óta átlagban havonta 100 olyan migráns utazik be Németországba, akinek korábban a menedékkérelmét egyszer már elutasították. Ez a körforgás pedig a korábbi belügyminiszternek, Thomas de Maiziére-nek köszönhető, aki a kancellárral egyeztetve 2015 késő nyarán megtiltotta a hatóságoknak, hogy bárkit is visszafordítsanak a német határról, akik ott menedéket keresnek.

Horst Seehofer, a belügyi tárca jelenlegi vezetője viszont szigorított német határőrizetet szeretne, ami lehetővé tenné, hogy ne engedjék be azokat a migránsokat az országba, akik egy biztonságos harmadik országon keresztül érkeznek hozzájuk. Angela Merkel és Horst Seehofer között emiatt hatalmas vita alakult ki, több német lap arról számol be, hogy a kancellár már csak papíron az ország vezetője, az emberek bizalma megrendült benne a több éven át húzódó, elhibázott menekültpolitika miatt.

A belügyminiszter kedden bejelentette, hogy bár a kancellár  ebbe nem egyezett bele, de a felelősséget magára vállalva, azonnali hatállyal megszüntetik a visszás gyakorlatot, és szigorítanak a határátlépésen.

És ezeket olvastad már?