KÜLFÖLD

Egy szenegáli migráns rasszista támadást rendezett maga ellen Olaszországban

Egyelőre nem világos, hogy mi volt a célja az afrikai bevándorlónak.

Egy 27 éves szenegáli migráns tavaly nyáron mély vágásokkal a nyakán besétált az olaszországi Abruzzo régióban található Sulmona városi kórházába és azt mondta az őt ellátó orvosoknak, illetve az ügyet kivizsgáló rendőröknek, hogy egy rasszista támadás áldozata lett - számol be az esetről Il Giornale internetes kiadása.

Illegális migránsok Róma belvárosában (twitter)

A migráns azt vallotta, hogy két ismeretlen férfi támadta meg, amikor egy esti sétára indult a sulmonai befogadóközpontból. Elmondása szerint azt kiabálták utána támadói, hogy „mi megtanítunk hogyan kell élni”, majd megpróbálták elvágni a torkát, de végül sikerült elmenekülnie.

Az ügyben több hónapon keresztül nyomozott a rendőrség, és szépen lassan kiderült, hogy a rasszista inditatású támadás története az elejétől a végéig kitaláció. A migráns önellentmondásos vallomásokat tett, és amikor a nyomozók erre felhívták a figyelmét, beismerte, hogy önmagát vagdosta meg és erről mindvégig hazudott.

A migráns ellen most a hatóságok félrevezetése miatt nyomoz a rendőrség, és akár több évre is börtönbe kerülhet. A férfi azzal védekezik, hogy mentális problémái vannak és nem beszámítható, ezért hazudott a rendőröknek a támadásról.

Olaszországban rövid időn belül ez már a második eset, hogy egy migráns rasszista inditatású támadásról hazudik a rendőröknek. Novemberben egy nigériai bevándorló mondta azt, hogy fasiszták verték meg, majd kiderült, hogy valójában román állampolgárságú cigányok bántalmazták.

És ezeket olvastad már?