KÜLFÖLD

Egy spanyol miniszter szerint több millió migránsra van szüksége Európának

A Spanyol Szocialista Munkáspárt és a szélsőbaloldali Podemos alkotta kormánykoalíció kevesebb, mint egy hete kaparintotta meg hatalmat, de máris a legvadabb bevándorláspárti lózungokkal házalnak a nemzetközi porondon.

A spanyol kormány szociális ügyekért és bevándorlásért felelős minisztere, José Luis Escriva azt mondta a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) párizsi csúcstalálkozóján, hogy Európának több millió migránst kell befogadnia, ha a kontinens el akarja kerülni a demográfiai összeomlást – írja a helyi hírekre hivatkozva a Breitbart

(José Luis Escriva szociális ügyekért és bevándorlásért felelős miniszter, ASP)

Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) politikusa szerint a spanyol demográfiai előrejelzések annyira szörnyűek, hogy csak az ibériai országnak önmagában „8-9 millió bevándorlót kellene befogadnia a közeljövőben ahhoz, hogy a munkaképességű korosztály létszámát a mai szinten lehessen tartani.”

„A demográfiai hanyatlás tény. Jelen helyzetben nem tudjuk elkerülni, nem tudunk előle elmenekülni. Ezért fel kell készülnünk arra, hogy nagy számú bevándorlót integráljunk a társadalmainkba. Ha a jelenlegi kényelmés életünket meg akarjuk őrizni, akkor el kell fogadnunk, hogy a társadalmunk etnikailag sokkal kevertebb lesz a jövőben a bevándorlók miatt.” – fogalmazott Escriva.

Ylva Johansson, az EU belügyi biztosa – aki szintén részt vett az OECD párizsi csúcstalálkozóján – hasonló, de egy fokkal talán kimértebb véleményének adott hangot az értekezleten. Az 55 éves svéd politikus szerint „az Európai Uniónak képesnek kell lennie arra, hogy menedéket nyújtson azoknak a bevándorlóknak, akik nemzetközi védelemre szorulnak. Illetve be kell fogadnunk azokat az embereket is akik a munkájukkal képesek hozzájárulni a kontinens gazdasági sikeréhez. Mindemellett azonban meg kell mutatnunk, hogy mi irányítjuk a migrációt és nem pedig fordítva.”

És ezeket olvastad már?