KÜLFÖLD

Egy román férfi megsétáltatta az aranyhalát, hogy elhagyhassa a karantént

A zseniális trükk egészen addig működött, amíg egy rendőr számon nem kérte a halsétáltató úriembert.

Az új kínai koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében szerda déltől további szigorítások léptek életbe a lakosság kijárását illetően Romániában. A szabályok betartatása érdekében a katonaságot is bevonták a rendfenntartói feladatok ellátásába a hatóságok.

A rendkívüli állapot idejére bevezetett intézkedések értelmében éjszaka senki, napközben pedig csak és kizárólag azok hagyhatják el lakhelyüket, akik otthonról nem tudják a munkájukat elvégezni, halaszthatatlan orvosi ellátáson kell átesniük, boltba vagy gyógyszertárba kell menniük, a mezőgazdaságban dolgoznak, idős hozzátartozójáról gondoskodnak, vagy a háziállatuk mozgásigényét elégítik ki a szabadban.

Az európai szinten is különösen szigorú szabályozás utolsó pontját azonban egy román férfi meglehetősen tágan és lazán értelmezte, ugyanis épp egy zacskó vízben „sétáltatta” az aranyhalat, amikor a rendőrök lekapcsoltákírja a román DIGI 24 internetes kiadására hivatkozva a Főtér.ro.

A fotó illusztráció (Twitter)

A magyar nyelvű hírportál az esettel kapcsolatban a rendőrséget is megkereste. A lapnak Cosmin Andreica, a rendőrszakszervezet vezetője elmondta, hogy a férfit megbírságolták, de a büntetés mértékét nem árulta el.

A hírek szerint a halsétáltató úriember panasszal élt a rendfenntartó hatóságoknál, mégpedig azzal az indoklással, hogy a rendelet lakóhelyelhagyásra vonatkozó szakaszában egyszerűen csak háziállatokról van szó, abban sehol nem említik, hogy pontosan milyen házi kedvenceket lehet kivinni a szabadba sétálni.

A Főtér.ro cikke szerint ráadásul nem a aranyhalas fickó volt az első, aki hasonlóan leleményes trükkel próbálkozott: a minap egy férfi például az otthonától 30 kilométerre sétáltatta meg a macskáját, amit azzal magyarázott az őt lekapcsoló rendőröknek, hogy a cicus kimondottan azt a parkot kedveli.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?