KÜLFÖLD

Egy prágai /!!/ imám fegyverbe szólította a muszlim férfiakat...

Az új-zélandi Christchurchben történt mészárlás után azt nyilatkozta, hogy a Csehországban élő muszlimoknak fel kell fegyverkezniük. Gondolatai élénk visszhangra találtak.
címkék:
  • Szerző: SZM

Össztűz alá került Leonid Kushnarenko, ukrán születésű cseh iszlám prédikátor és a prágai muszlim közösség elnöke egy szerencsétlen és kétértelmű internetes posztja miatt. Az új-zélandi Christchurchben történt mészárlás után azt nyilatkozta, hogy a Csehországban élő muszlimoknak önvédelemből fel kell fegyverkezniük.

Ezt írta: „A közelmúltbeli tragikus események fényében tájékoztatom minden tagunkat, főleg a férfiakat, hogy…

egészségük és vagyonuk védelme érdekében fegyverkezzenek fel. Lépjen kapcsolatba velem, én segítek. Salam alaikum. (Béke veled.)"

A prágai muszlim közösség nyilatkozatot tett a Facebookon, eképpen: „Kushnarenko elnök minden nyilatkozata vagy cselekedete az ő magán tevékenysége és nem tükrözi a Prágában vagy a Cseh Köztársaságban élő muszlimok véleményét.”

Megszólalt a cseh muszlim közösségek központjának vezetője, Muneeb Hassan Alrawi is, aki nem támogatta, és „rossz lépésnek” nevezte az imám nyilatkozatát.

Sőt, ennél több is történt. Ezen a héten kedden a muzulmánok csehországi központja menesztette Kushnarenkot a prágai szervezet éléről, valamint a csehországi muzulmánok közösségéből.

Forrás: Voiceofeurope

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsók titka
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?