KÜLFÖLD

Egy német lap megtalálta a halottnak hitt német focistát

A kongói származású Hiannick Kamba nagy karrier előtt állt. A Schalke utánpótláscsapatának egyik nagy reménysége volt. 2016 januárjában tragikus hír érkezett Kongóból: a focista egy balesetben életét vesztette. A legfrissebb hírek szerint azonban Kamba még mindig él…
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Hiannick Kamba az FC Schalke 04 nevű első osztályú német focicsapat utánpótlásában szerepelt jobb hátvédként a 2003/04-es szezonban. Edzői sokat vártak tőle, és mindenki egyetértett abban, hogy fényes karrier állhat a kongói származású futballista előtt. A szüleit azonban 2005-ben kiutasították az országból, és úgy tűnt, hogy Kambanak is követnie kell őket. Végül tartózkodási engedélyt kapott, de a karrierje kettétört. A focista pár évvel később haza is utazott, és egy energiaszolgáltatónál kapott munkát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hiannick KAMBA a Schalke ifjúsági csapatában 2003/04-es szezonban
Fotó: Christof Koepsel / Getty Images

2016. január 9-én szörnyű hír érkezett Kongóból: az egykori csapattársakat sokként érintette, miszerint Kamba egy szörnyű autóbalesetben életét vesztette.

A német Bild napilap több mint négy évvel a halálhír után arról ír, hogy a focista mégis él, és ismét Németországban van. Az elsőre hihetetlennek tűnő történetre úgy derült fény, hogy az esseni ügyészség nyomozást indított életbiztosítási csalás miatt. Az ügy gyanúsítottja azonban nem a ma már 33 éves focista, hanem az exfelesége. Anette Milk, esseni ügyész a német lapnak elmondta, hogy csalás alapos gyanújával indult nyomozás. A gyanúsított tagadja a vádakat, az eljárás azonban továbbra is folyamatban van. A focista egykori neje azzal védekezik, hogy ő csak a halálhír után szerzett tudomást egyáltalán az életbiztosításról.

Kamba halálhíréről szóló gyászjelentés.

A biztosítóhoz benyújtott, halálozásról szóló papírokról nem tudni, hogy hamisítottak-e vagy korrupció útján jutottak-e hozzájuk. Kamba mindenesetre már 2018-ban jelentkezett a kongói német nagykövetségen, és közölte, hogy a haláláról szóló hírek hamisak. A férfi azt mesélte, hogy egy 2016 januári utazása során – amelyet Kongó elhagyatott vidékein tett – a kísérője az egyik éjszaka magára hagyta.

Ott maradtam egyedül papírok, pénz és telefon nélkül

– állította Kamba. A Bild megkereste a német válogatott világbajnok kapusát, Manuel Neuert, aki a kongói focista csapattársa volt a Schalke utánpótláscsapatában.

Kamba és az azóta világbajnoki címet nyerő Manuel Neuer egykor csapattársak voltak.
Fotó: Christof Koepsel / Getty Images

Nagyon megörültem, amikor meghallottam, hogy Kamba él. A halálhíre sokkolt annak idején

– nyilatkozta Neuer.

címkék:
És ezeket olvastad már?