KÜLFÖLD

Egy német humorista társulat szerint örvendetes, hogy a koronavírus főleg időseket öl

A YouTube-ra feltöltött videó széles körű felháborodást váltott ki a német társadalomban.

A Bohemian Browser Ballett nevű humorista társulat a napokban feltöltött egy videót a YouTube-csatornájára, amiben viccelődve azt fejtegetik, hogy az új kínai koronavírus azért vált világjárvánnyá, mert Föld ökoszisztémája így gyógyítja meg önmagát az ember nevű betegségtől.

A kicsivel több mint 2 perces videóban egy középkörű férfi arról beszél, hogy a koronavírus főként idős embereket öl meg, ami örvendetes hír, hiszen a 65 évnél idősebb korosztály tette tönkre a bolygót az elmúlt fél évszázadban, tehát az ő haláluk nem olyan szomorú esemény. A műsorvezető ezen kívül elmondja azt is, hogy a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők is veszélyeztetett társadalmi csoportnak számít, ami szintin jó hír, hisz vélhetően az Amerikai Egyesült Államok lakosságának nagy részét kiirtja majd a vírus.

A tömeges elhalálozásokon viccelődő műsorvezető a videó második felében rátér a koronavírus-járvány „örvendetes” gazdasági hatásaira. Szerinte a járvány elhozhatja az új zöld paradicsomot a bolygónkon, mivel a világ nagy részén leáll majd az ipari termelés.

„Végül is nem az a probléma, hogy túl sok ember van a bolygón? A kevesebb ember az jelenti, hogy kevesebb hiány lesz a természeti erőforrásokból. Ez pedig kevesebb éhezést és kevesebb háborút jelent, ami kevesebb migrációt eredményez. Ezért a koronavírus lényegében jó dolog. Ez egy szükségszerű válaszreakció a természet részéről, hogy emlékeztessen minket embereket, hogy ki a főnök a bolygón. A koronavírus azért jelent meg, mert az emberiség nem érdemel jobbat” – fejezi be a vérlázító gondolatait a műsorvezető.

A videó – érhető módon – széles körű felháborodást váltott ki a német társadalomban. A többség szerint a Bohemian Browser Ballettenek bocsánatot kell kérnie az idős emberek halálán viccelődő videója miatt. Sokan pedig az követelik, hogy a Zweite Deutsche Fernsehen (ZDF) német közszolgálati televízió azonnal mondja fel a szerződését a humorista társulattal, ami rendszeresen gyárt tartalmakat a helyi köztévének.

A kritikák és támadások hatására a társulat egy nyilatkozat tett közzé Youtube-csatornáján, amiben kifejtik, hogy nem tartják aggályosnak a véleményüket, de megértik az emberek haragját. Szerintük a videójuk tele van keserű humorral, de a szatirikus stílust csak figyelemfelhívásnak szánták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?