KÜLFÖLD

Egy napon át várt a mentőkre a szívbeteg férfi, meghalt

Nem elég, hogy 23 órán át várakoztatták a mentők egy 80 éves beteg férfit, a kórházban további hetet kellett kihúznia a gyógyszerei és minden segítség nélkül.
  • Szerző: Ripost

A 48 éves walesi Darren Williams hívta ki a mentőket, amikor idős, szívbeteg édesapja otthon elesett. A 80 éves férfi eszméleténél volt, de zavartan viselkedett, ezért nem merték őt a földről elmozdítani, nehogy kárt tegyenek benne. Ám a mentők még mindig nem érkeztek ki, végül a férfi és testvére felsegítette az öregembert...

A segítség azonban csak másnap reggel, 23 órával a telefonhívás után érkezett meg a házhoz. A mentők akkor is csak a swanseai Morriston Kórház bejáratáig vitték a beteg férfit, az intézményben további 7 órát kellett várnia az ellátásra. Ez idő alatt a mentőszolgálat kérésére semmilyen gyógyszert nem adtak neki, pedig 30 tablettát kellett volna beszednie krónikus betegségeire.

A férfi fia szerint ez hozzájárulhatott ahhoz, hogy apja néhány nappal később a kórházban elhunyt. A gyógyszerek között volt olyan, amelyik a férfi szívbetegségét kezelte, és az orvosok szerint a halál oka éppen szívelégtelenség volt.

Egyszerűen hihetetlen. Még mindig velünk lehetne

– mondta Darren.

A Walesi Mentőszolgálat közleményt adott ki, amelyben részvétüket fejezik ki a Williams-családnak, és ígérik, hogy az ügyet kivizsgálják - írja a Metro.

 

 

 

És ezeket olvastad már?