KÜLFÖLD

Egy libanoni migráns baseballütővel félholtra verte a svéd barátnőjét, mert találkozott valakivel

Az áldozatnak 11 csontja eltört, és napokra sokkos állapotba került. A bíróság ennek ellenére azt állapította meg, hogy nem szenvedett maradandó egészségkárosodást.

A malmöi járásbíróság 4 év szabadságvesztésre ítélt egy tartózkodási engedéllyel rendelkező libanoni bevándorlót, aki órákon keresztül kínozta, majd egy baseballütővel félholtra verte svéd barátnőjét – írja a Smanytt svéd hírportál.

A bestiális bűncselekmény még augusztus 13-án történt, de az ügy részleteire csak a napokban hozott jogerős bírósági ítélet után derült fény. A nyilvánosságra került rendőrségi dokumentumok alapján az elkövető, a 24 éves Mohammad Ahmed Iskandar azért esett neki a svéd barátnőjének, mert találkozott az egyik fiú ismerősével.

Mohammad hűtlenséggel vádolta meg a kedvesét, aki ezt tagadta, hisz csak egy ártatlan, baráti találkozón vett részt. A közel-keleti migráns ezt nem akarta elhinni, azért úgy döntött: kínzással és veréssel szedi ki belőle az „igazságot”.

Kezdésnek szétvert a hátán két cipős kanalat, ököllel többször gyomorszájon verte, majd a fejét a földre szorítva megtaposta és csomókban kitépte a haját. Mivel a lány ezek után sem ismerte be a „bűnét”, Mohammad baseballütőt ragadott, és félholtra verte.

A kínzáshoz használt baseballütő és cipőkanalak (forrás: Polisen)

A kegyetlenkedést követően Mohammad ágyba fektette és betakarta a lányt, eltüntette a bűncselekmény nyomait, végül pedig ő is nyugovóra tért. Másnap reggel látta, hogy párja állapota nem javul, ezért riasztotta a hatóságokat.

A helyszínre érkező rendőröknek azt mondta, hogy „a lányra összevert állapotban talált a lakásban, de bárki tette is a dolgot, biztosan megérdemelte.” Az igen csak furcsa kijelentés után Mohammadot azonnal őrizetbe vették.

Az áldozat a helyszínen se a rendőröknek, sem pedig a mentősöknek nem volt hajlandó elmondani, hogy mi történt. Egyedül azt ismételgette: „megérdemeltem a dolgot”. Az orvosok később megállapították, hogy 11 csontja eltört, többek között három bordája és mindkét keze. A történtekről végül csak ellátása után tudott beszámolni.

A svéd áldozat (forrás: Polisen)

A bírósági meghallgatásain Mohhamad kategorikusan tagadta a bűnösségét. Minden alkalommal azt ismételgette, hogy ő már összevert állapotban talált a lányra. Ez a történtet azonban végérvényesen megbukott, miután a férfi bocsánatkérő levelet írt a barátnőjének, amiben az „önkontroll teljes elvesztésével” magyarázta a verést.

A malmöi járásbíróság megállapítása szerint a kínzás nem tekinthető súlyosnak, mivel az áldozat nem szenvedett életveszélyes vagy maradandó testi sérüléseket. A törvényszék ezért csak 4 év szabadságvesztésre ítélte a férfit, akinek már számtalan alkalommal volt dolga a hatóságokkal

A svédországi pályafutása alattMohhamad eddig három másik bántalmazási ügy, több kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, garázdaság, valamint ittas vezetés miatt már többször letartóztattak.Börtönbe azonban most először kell vonulnia.

Mohammad Ahmed Iskandar a letartóztatása után (Forrás: Polisen)

A libanoni migráns legkorábban a büntetésének kétharmadánál, azaz 3 év múlva szabadulhat.

És ezeket olvastad már?