KÜLFÖLD

Egy látomás tette öngyilkos merénylővé az Iszlám Állam terroristáját

A fegyveres rablásért öt évre ítélt férfi életét az Iszlám Állam folyóirata szerint, egy börtönben látott álom változtatta meg. Õ volt az egyik merénylő, aki a brüsszeli repülőtéren robbantotta fel magát.

Az Iszlám Állam nemrég adta ki a Dabiq című propaganda magazinját, amiben részletesen beszámolnak az öngyilkos merénylők lélektanáról. Az egyik cikkben kiemelik a a brüsszeli reptéren robbantó Khalid El Bakraoui-t.

Az írás szerint a férfit korábban fegyveres rablásért öt év börtönre ítélték, és a cellájában változott meg egy látomás hatására. Azt álmodta, hogy Mohamed próféta oldalán harcolt a hitetlenek ellen, és ettől kezdve semmi más nem érdekelte,

csak az, hogy öngyilkos merénylőként a paradicsomba jusson.

Nincs visszaút

Akik erre az elhatározásra jutnak, azokat már semmi nem tántoríthatja el az újonnan átélt hitüktől, vakon bíznak a dzsihadista szervezet utasításaiban - mutatott rá Daniel Zagury pszichiáter az AFP hírügynökség kérdésére.

Sokan azért állnak át a másik oldalra, mert elhiszik, hogy egyszer minden rossznak vége szakad, belépnek a paradicsomba, ahol az örök boldogság várja őket

- fejtette ki a szakorvos.

Bűneik megváltásához elég egy hősies cselekedet a jelenkornak és az örökkévalóságnak

- tette hozzá a dzsihadista szervezetek tagjainak motivációit kutató Zagury, akinek az egyik terrorista harcos elmagyarázta, hogy a végítélet napján az angyalok előtt kell felelniük tetteikért, mielőtt beléphetnének a paradicsomba. Számukra ez nem egy jelkép vagy egy metafora, hanem sziklaszilárd hit.

Az angyalok eljönnek értük, és pont

- magyarázta a szakértő-pszichiáter.

És ezeket olvastad már?