KÜLFÖLD

Egy katona levágott fejével pózolt a Németországban elítélt migráns

A szíriai migráns Németországban több embernek is büszkélkedett azzal a képpel, amely a telefonjára volt lementve. Ezen ő volt látható még a hazájában, amint egy ellenséges katona levágott fejét tartja a kezében.
címkék:
  • Szerző: WM

3 és fél évnyi börtönre ítélte a koblenzi bíróság azt a 34 éves szíriai migránst, aki hazájában egy levágott emberi fejjel pózolt a kameráknak. A szíriai bevándorló enyhébb büntetést kapott, mivel beismerő vallomást tett. Kassim A. elmondta, hogy pár évvel ezelőtt csatlakozott a szíriai kormány ellenzékének számító fegyveres erőkhöz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: picture alliance / Getty Images

A migránst egy ütközet során egy – a szíriai kormányerők oldalán harcoló – katona levágott fejével fényképezték le, majd átküldette a fotót a saját telefonjára, hogy később azzal tudjon büszkélkedni.

Végül ez okozta a férfi vesztét, mert Németországban feljelentette valaki, miután meglátta a fényképet. A bíróság azonban azt nem látta bizonyítottnak, hogy a szíriai migráns ölte volna meg a katonát. A héten első fokon született nem jogerős ítélet az ügyben.

címkék:
És ezeket olvastad már?