KÜLFÖLD

Egy illegális marokkói migráns pisztolyt fogott a rendőrökre Párizsban, most szabadlábon védekezhet

A többszörösen büntetett előéletű elkövető, aki ellen jogerős kitoloncolási végzés van érvényben, szabad emberként sétálhatott ki a bíróságról. No comment...

A Párizstól 15 kilométerre északra található Pierrefitte-sur-Seine-ben a rendőrség őrizetbe vett egy papírok nélküli illegális marokkói bevándorlót, aki ki akart rángatni egy idős nőt az autójából, hogy elrabolhassa a kocsiját, majd pisztolyt fogott a sértett megsegítésére siető civil ruhás rendőrökre – írja Actu17 című bűnügyi francia hírportál.

Múlt hét csütörtökön este 23 órakor a kijárási korlátozásokat felügyelő civil ruhás rendőri beavatkozó egység (BAC) két tagja egy gyanúsan viselkedő színes bőrű férfira figyelt fel, aki egy fegyvernek látszó tárgyat rejtett el a nadrágjában, majd szóváltásba keveredett egy autójában ülő idős hölggyel. Némi tétovázás után a rendőrök odaléptek az arab férfihez és felszólították, hogy igazolja magát, hisz a hatályos szabályok érelmében csak indokolt esetben tartózkodhatott volna ilyen későn közterületen.

A gyanúsított ekkor előrántott az alsógatyájából egy 9 milliméteres maroklőfegyvert és célba vette a járőröket, akik hasonlóképpen jártak a szolgálati pisztolyaikkal. A két rendőr felszólította az elkövetőt, hogy dobja el a fegyverét, de ő erre nem volt hajlandó, és még hosszú percekig rájuk célzott. A feszült helyzetnek végül a BAC másik két tagja vetett véget, akik hátulról rávetették maguk az elkövetőre és lefegyverezték. Csodával határos módon végül egyetlen lövés sem dördült el.

A férfiről később kiderült, hogy egy többszörösen büntetett előéletű illegális marokkói bevándorló, aki ellen jogerős kitoloncolási végzés van érvényben. A fegyverében vaktöltényeket találtak, tehát ha akart, se tudott volna kárt okozni a rendőrökben. Vélhetően csak ezért nem sütötte el a pisztolyát. A nő, akihez odalépett, a vallomásában azt mondta, hogy hozzá az arab-francia nyelv egy furcsa keverékén beszélt agresszív stílusban, és valószínűleg a kocsiját akarta elrabolni.

A illegális bevándorló gyorsított eljárásban került bíróság elé. A törvényszék végül úgy döntött, hogy az elkövető a történtek ellenére is szabadlábon védekezhet a következő tárgyalásáig. Azt nem tudni, hogy ilyen múlttal miért nem toloncolták vissza azonnal a származási országába...

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?