KÜLFÖLD

Egy hétfős muszlim család megpróbált halálra gázolni egy rendőrt Párizs belvárosában

Az elkövetőket kevesebb, mint 48 óra alatt elkapták. Tényleges életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.
  • Szerző: RIPOST

A francia rendőrség brit papírokkal rendelkező pakisztáni bevándorlókat tartóztatott le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan megpróbáltak halálra gázolni egy rendőrt Párizs belvárosában – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Daily Mail interntes kiadása.

Az elkövetők egy BMW, valamint egy Mercedes márkájú luxusautóval, egymásután haladva próbálták elgázolni a Champs Elysée közelében található izraeli nagykövetség előtt álló rendőrt hétfő kora este. Az utasokkal tömött kocsik – a megengedett sebességet többszörösével – először áthajtottak a szembehaladó sávba, felugrattak járdaszegélyre, majd egyenes megcélozták a szolgálatot teljesítő tisztet. Egy szemtanú beszámolója szerint centiken múlott a tragédia. A rendőr éppen, hogy el tudott ugrani az autók útjából.

A gyilkossági kísérlet után a sofőrök elhajtottak, de a térfigyelő kamerák alaposan dokumentálták az eseményeket. A felvételeket visszanézve a rendőrségnek három gyanúsított arcát sikerült azonosítania a Mercedesben, és további háromét a BMW-ben. Egy rendőrségi közlemény szerint az este hátralévő részében a két luxusautót többször is látták együtt haladni a francia köztársasági elnök rezidenciája, az Elysée-palota környékén. Feltételezések szerint itt további potenciális áldozatok után kutattak az ámokfutók.

Az eset után rendőrségi hajsza vette kezdetet. Kevesebb mint 48 óra alatt meg is találták a feltételezett elkövetőket. Összesen hét, rokoni kapcsolatban álló személyt (4 férfit és 3 nőt) tartóztattak le gyilkossági kísérlet vádjával. Mindannyian brit papírokkal rendelkező pakisztáni bevándorlók. Közülük többen kiskorúak. A gázolásos merényletkísérlethez használt luxusautókat feltételezhetően lopták, ugyanis hamis rendszámok voltak rajtuk.

A rendőrség elmondása szerint az elkövetők cserbenhagyásos gázolást szerettek volna elkövetni hivatalos személyek ellen. A francia törvények értelmében ez „közhatalmi személy elleni gyilkossági kísérletnek” számít, amiért a vádlottakat tényleges életfogytiglani börtönbüntetéssel is sújthatják.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?