KÜLFÖLD

Egy gyermekotthon lakóját erőszakolhatta meg az afgán migráns

Nemi erőszakkal gyanúsít a bückeburgi ügyészség egy 20 éves afgán migránst. Az áldozat egy 14 éves lány, aki látogatóba ment a feltételezett elkövetőhöz. A bevándorló szabadlábon védekezhet, annak ellenére is, hogy nem ez az első rendőrségi ügye.
  • Szerző: RIPOST

Egy stadthageni gyermekotthonban lakik az a 14 éves lány, akit a gyanú szerint megerőszakolt a saját otthonában egy 20 éves afgán migráns. Az esetről az otthon egyik gondozója számolt be a rendőrségnek, miután a tini elmesélte, hogy milyen szörnyűségeket kellett átélnie a bevándorló lakásán. A hatóságok közlése szerint a két fiatal futólag ismerte egymást, és a hétvégén a lány látogatóba ment a feltételezett elkövetőhöz. Az áldozat arról számolt be később, hogy a migráns, kihasználva azt, hogy csak ketten vannak, molesztálni kezdte őt. A rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat, a lakásán pedig házkutatást tartottak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Carsten Koall / Getty Images

A nyomok rögzítése mellett az egyenruhások kis mennyiségben drogot is találtak. A fiatal bevándorló ellen ezért drogbirtoklás miatt is eljárást indítottak. A gyanúsított nem tett vallomást a rendőrségen. A kihallgatása után szabadon engedték, ami azért is érthetetlen döntés, mert nem ez volt az első rendőrségi ügye. Korábban csalás miatt indítottak ellene eljárást. A tinédzser korú áldozatot pedig Hannoverbe szállították, ahol egy szakorvos további vizsgálatoknak vetette alá, és további nyomokat rögzített.

A nyomozás még tart, az ügyészség szerint nem volt szükséges elrendelni az előzetes letartóztatást. Az ártatlanság vélelme az ítélethirdetésig mindenki megillet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?