KÜLFÖLD

Egy francia vállalkozó a szárnyai alá vett és munkát adott egy migránsnak, hálából agyonverte kalapáccsal

A gyilkosság Andorrában történt. A helyi hírek szerint ez volt az utóbbi évtizedek egyik legbrutálisabb szándékos emberölése a pireneusi törpeállamban.

Egy közép-afrikai menedékkérő hétfőn agyonverte korábbi munkaadóját, egy tehetős francia vállalkozót az Andorra keleti részén található Granvalira nevű síparadicsom közelében, egy mindentől távol eső kis tanyán – írja a La Dépéche du Midi regionális francia napilap internetes kiadása.

Az áldozat, Michel Douet évekkel ezelőtt telepedett le Andorrában, hogy egy eldugott, csendes farmról irányíthassa a vállalatbirodalmát. Az 56 éves francia származású vállalkozó meggyőződéses baloldali és bevándorláspárti volt, aki rendszeresen munkalehetőséget biztosított a nehéz sorsú migránsoknak a cégeiben.

Többek között egy togói menedékkérőt, Waki Tcha-Tokeyt is felvett dolgozni. A fiatal színesbőrű férfit fél éven keresztül próbálták betanítani egy végtelenül egyszerű gyári munkára Douet egyik cégénél, de végül annyira alkalmatlannak bizonyult bárminek is az elvégzésére, hogy nemrég felmondtak neki. A togói férfi hálából felkereste az andorrai tanyáján a korábbi főnőkét, akit álmában agyonvert egy kalapáccsal, a holtestét pedig leöntötte benzinnel és felgyújtotta. Az afrikai férfi megpróbálta eloltani a tűzet, de a lángok végül átterjedtek a berendezési tárgyakra, Duout feleségének és a kislányának pedig ki kellett menekülnie az égő házból. Szerencsére ők egy karcolás nélkül megúszták a dolgot, de az otthonuk teljesen a lángok martalékává vált.

Az andorrai rendőrség 4 órával később vette őrizetbe Waki Tcha-Tokeyt, aki gyalog próbált meg elmenekülni. Elfogása után az afrikai migráns beismerő vallomást tett. A helyi hírek szerint ez volt az elmúlt évtizedek egyik legbrutálisabb gyilkossága a pireneusi törpeállamban. Az áldozat hozzátartozói és ismerősei kivétel nélkül szeretetre méltó embernek írták Douetet, aki a minden rendelkezésére álló eszközzel megpróbált segíteni bajbajutott és nehéz sorsú embertársain.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?