KÜLFÖLD

Egy francia nő befogadott az otthonába egy kiskorú illegális migránst, aki hálából bedrogozta és megerőszakolta

Az elkövető azzal védekezett bíróságon, hogy ő csak a kábítószer hatásait szerette volna letesztelni a jóakaróján.

Egy fellebbviteli francia bíróság a napokban jogerősen 4 év börtönbüntetésre ítélt egy kísérő nélküli kiskorú kongói illegális migránst, aki kábítószerrel elkábított, majd többször megerőszakolt egy egyedülálló nőt, aki korábban önzetlenül befogadta az otthonába - írja Le Télégramme nevű francia hírportál.

A Franciaország észak-nyugati részén található Douarnenez nevű kisvárosban (Bretagne régió) élő középkorú áldozat még szeptember elején ajánlott fel ideiglenes szállást az elkövetőnek, Plamedi Odinga Mbala Mungadinak. Az első napok eseménytelenül teltek. Már szinte úgy tűnt, hogy közép-afrikai fiatalember és jóakarója békés körülmények között tud majd egymás mellett élni, amíg Mungadi nem talál magának végleges lakhelyet. Nem így történt.

A migráns egyik este vacsorával fogadta a munkából hazatérő francia nőt, csakhogy az ő adagjába egy nagyobb gombóc hasisgyantát is belekevert. Miután a pszichedelikus kábítószer a hölgyet teljesen kiütötte, a migráns elvonszolta az ernyedt testét a kanapéig, levetkőztette, majd többször megerőszakolta.

Az áldozat csak másnap reggel tért magához, majd azonnal riasztotta a hatóságokat. A helyszínre kiérkező rendőrök perceken belül elfogták az kongói bevándorlót, aki a bűncselekmény helyszínétől pár utcányira sétált zsebre tett kézzel. Valószínűleg azt hihette, hogy a nő nem emlékszik semmire.

Vallomásában a gyanúsított elismerte, hogy kábítószert kevert a jóakarójának vacsorájába. Tettét azzal indokolt, hogy „ki akarta próbálni a tudatmódosító szer hatásait.” A nemi erőszakkal kapcsolatos vádakat azonban tagadta. Elmondása szerint „teljes bepánikolt, és áramszünet keletkezett az agyában, amikor a nőt elkábította a hasis.”

A november 20-án tartott másodfokú bírósági tárgyaláson az áldozat azt mondta, hogy a kábítószer teljesen mozgásképtelenné tette, de a történtek nagy részére azért emlékszik. átölelt, megcsókolt, levetkőztetett és szexuálisan bántalmazott” – fogalmazott. (A nemi erőszak tényét egyébként egy orvosszakértő is megállapította.)

A magát kiskorúnak valló afrikai bevándorlót végül bűnösnek találták és 4 év börtönbüntetésre, valamint 4500 euró kártérítésre ítélték. Továbbá elrendelték a jogi státuszának felülvizsgálatát és az életkorának pontos, DNS-alapú meghatározását. Erős a gyanú ugyanis, hogy hazudott a bevándorlási hatóságoknak, amikor az országba érkezett, és valójában már bőven a húszas évei középén jár.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?