KÜLFÖLD

Egy fekete nő lehet a Republikánus Párt elnökjelöltje 2024-ben!

Egy biztos: a demokrata párti sajtónak nehéz lesz rasszista vádakkal lejáratni az elnökjelölt-aspiránst.

Candace Owens konzervatív politikai kommentátor, publicista és író a hétvégén bejelentette a közösségi oldalán, hogy lehet, elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson.

„Szeretem Amerikát. Azon gondolkodom, hogy elinduljak az elnökválasztáson” – írta a Twitteren Owens, aki ezzel elsőként jelentette be, hogy megmérettetné magát a Fehér Házért folytatott küzdelemben 3 év múlva.

Candace Owens még a Trump-adminisztráció alatt vált népszerű politikai kommentátorrá. A színes bőrű konzervatív véleményvezér nyíltan támogatta a korábbi elnököt, aki többször is fogadta őt személyesen a Fehér Házban.

Az aktivista 2012-ban még Barack Obamára, 2016-ban pedig Hillary Clintonra szavazott, azóta viszont keményvonalas republikánussá vált. Újságírást tanult a Rhode Islandi Egyetemen, utána a Vogue-nál dolgozott, majd egy New York-i cégnél az elnökhelyettességig vitte. 2015-ben a Degree180 marketingügynökség ügyvezetője volt, ami többek között egy Trump-ellenes blogot is működtetett.

2016-ban aztán elindított egy SocialAutopsy című weboldalt, ahol nyilvánosságra hozta az internetes zaklatások elkövetőinek közösségi oldalát és elérhetőségét. A kísérlet végül kudarcba fulladt, a főáramú média pedig bűnelkövetők védelmére hivatkozva elmarasztalóan tudósított az esetről, miközben jobboldali portálok és megmondóemberek a támogatásukról biztosították Owenst. A fekete hölgy ekkor egyik napról a másikra vált konzervatívvá.

Donald Trump korábbi amerikai elnök fogadja Candace Owenst a Fehér Házban 2019 szeptemberében.

Owens egyik legnagyobb médiavisszhangot kiváltó akciója a BLEXIT nevű mozgalom megalapítása volt, melynek célja a feketék kiléptetése Demokrata Párt szavazói bázisából, hogy átirányítása őket a republikánus szavazótáborba. Owens szerint a mai napig él az a hamis közhiedelem, mely szerint a feketéknek a demokratákra kell szavaznia, mert ők a tolerancia és az elfogadás párja.

Az aktivista áprilisban lesz 32 éves, tehát a 2024-es elnökválasztásra pont betölti a 35-öt, ami azért fontos, mivel ez a minimum korhatár ahhoz, hogy valaki kormányfő legyen az Egyesült Államokban.

Owens még tavaly májusban házasodott össze egy brit konzervatív politikus fiával, George Farmerrel. A párnak januárban született meg az első gyermeke.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?