KÜLFÖLD

Egy ételfutár erőszakolta meg az altatót beszedő nőt

A nyomozók a helyszínen hagyott kesztyűnek köszönhetően tudták beazonosítani a feltételezett elkövetőt. Egy Spanyolországba tartó buszról szedték le a zsaruk.
  • Szerző: WM

Az Uber Eats egy 2014-ben elindított applikáció, aminek segítségével az ember a kedvenc helyeiről tud ételt rendelni, és az Uber Eats futára házhoz is szállítja azt. Az alkalmazás Franciaországban is elérhető, ahol az egyik bevándorló futár miatt került a cég a címoldalakra. A migránst ugyanis azzal gyanúsítja a bordeaux-i rendőrség, hogy megerőszakolt egy 22 éves nőt. A hatóságok információira hivatkozva a Le Parisien nevű francia lap arról számolt be, hogy a fiatal nő egy buliból hazaérve rendelt magának ételt az Uber Eatsen keresztül. A bangladesi származású futár nem sokkal a rendelés leadását követően meg is érkezett a megadott címre, ahol észrevette, hogy a nő bódult állapotban van. Később derült csak ki, hogy a nő altatót vett be, amit a bevándorló ki is használt, a lakásban ugyanis megerőszakolta a védekezésre képtelen áldozatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A támadás után a férfi elmenekült a helyszínről, a sokkos állapotba került nő pedig riasztotta a rendőröket, akik a helyszínre érkezve megtalálták a gyanúsított egyik hátrahagyott kesztyűjét. Az azon található ujjlenyomatok alapján a hatóságok szinte azonnal be tudták azonosítani a feltételezett elkövetőt. A rendőrség néhány órával később egy Spanyolországba tartó buszon kapcsolta le a bangladesi férfit. Nem ez az első alkalom, hogy a Uber cég hasonló botrányba keveredik. 2017-ben több ezer Uber-utas tett feljelentést sofőrjeik ellen szexuális zaklatás, molesztálás vagy egyéb szexuális bűncselekmény elkövetése miatt. Ugyanazon év decemberében Libanonban egy 30 éves brit diplomatanőt támadott meg egy sofőr, aki a nemi erőszakot követően meg is ölte áldozatát.

Ezt a bangladesi mingránst gyanúsítják a nemi erőszakkal

Idén pedig Londonban lett rablás, nemi erőszak és emberrablás áldozata az a fiatal nő, aki tévedésből rossza autóba szállt, mert azt hitte, hogy a rendelt Uber autója érkezett meg.

És ezeket olvastad már?