KÜLFÖLD

Egy elutasított líbiai menedékkérő halálra késelte német barátnőjét

Minden jel arra utal, hogy a migráns féltékenységből gyilkolt.

Az Alsó-Szászország középső részén található Lüneburgban őrizetbe vettek egy 22 éves elutasított líbiai menedékkérőt, aki a gyanú szerint előre eltervezett módon, féltékenységből, több késszúrással megölte a német barátnőjét – írja a Bild internetes kiadása.

A 19 éves áldozat, Jana D. holtestét édesapja fedezte fel múlt hét kedden hajnali három órakor, miután az aggódó szülő lánya keresésére indult, aki nem ment haza. A lány néhány utcára a lakásától az autójában ült vérbe fagyva. A torkát elvágták, mellkasát késszúrások borították. Élettelen teste előredőlt, fejjel a kormányra. A gyilkos fegyver, egy 20 centiméteres konyhakés mellette hevert a földön.

A helyszínre érkező rendőröknek azonnal feltűnt, hogy az áldozat táskája és értékei érintetlenül az anyósülésen voltak, így arra a következtetésre jutottak, hogy nem rablógyilkosság történhetett. Rövid nyomozás után végül egyetlen személyre, a lány barátjára szűkült a gyanúsítottak névsora. A lüneburgi kerületi bíróság hétvégén adott ki elfogatóparancsot ellene, majd néhány órán belül el is fogták.

Ezt követően a német hatóságok napokig hallgattak a feltételezett elkövető személyazonosságáról. Az ügyészség a magánélet védelmére hivatkozva nem adott részletes tájékoztatást az ügy hátteréről. Lüneburg szociáldemokrata polgármestere, Ulrich Mädge pedig szűkszavúan csak annyit nyilatkozott a gyilkossággal kapcsolatban:

„Mindannyian tudjuk, hogy bárhol is élnek együtt az emberek, ott a legrosszabb dolgok mindig megtörténhetnek.„

A Bild azonban nemrég kiderítette, hogy a gyanúsított egy elutasított líbiai menedékkérő, Faras A., akinek tavaly április 6-ig kellett volna elhagynia Németországot. A lap beszámolója szerint a férfi az elmúlt hónapokban többször molesztálta az áldozatot, aki szakítani akart vele, tehát vélhetően féltékenység vezetett a tragédiához.

Az ügyben előre eltervezett gyilkosság vádjával folyik nyomozás. Vádemelés egyelőre még nem történt. Szakértők szerint, ha a bíróság bűnösnek találja a gyanúsítottat, akkor 5-10 év közötti börtönbüntetésre számíthat, amit azonnali kitoloncolás fog követni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?