KÜLFÖLD

Egy algériai migráns megvert, majd megpróbált megvásárolni egy francia diáklányt

Az elkövető jó eséllyel semmilyen integrációt elősegítő programban sem vett részt.

Az északkelet-franciaországi Nord-megye büntetőbírósága 18 hónap börtönbüntetésre ítélt, és elrendelte a kitoloncolását egy papírok nélküli illegális algériai migránsnak, aki bántalmazott, majd megpróbált megvásárolni egy fiatal francia diáklányt – írja a Voix Du Nord regionális francia hírportál.

A 19 éves egyetemista áldozat épp hazafele tartott a Lille-i piros metróval november 7-én este, amikor a támadója minden előjel nélkül egyszer csak odalépett hozzá, és zaklatni kezdte őt. Először kedvesen hízelgett neki, majd látva a visszautasító magatartását, egyre agresszívabb lett. Az észak-afrikai „hősszerelmes” végül teljesen kikelt magából, és az arab-francia keveréknyelven arra szólította fel, hogy táncoljon neki, mert látni akarja a csípője mozgását.

A fiatal lány erre nem volt hajlandó, ezért a férfi könyökkel többször arcon ütötte, és azt mondta, hogyha szép szóval nem tudja elcsábítani, akkor majd megvásárolja őt. A migráns elő is kotort pár eurót a zsebéből, de mire felnézett, a lány már gyorsan leszállt a metróról.

A biztonsági kamerák felvételei, illetve a lány vallomása alapján azonosították, majd napokon belül elkapták az elkövetőt. Rövid vizsgálat után kiderült róla, hogy még nyáron érkezett illegálisan Franciaországba. A regisztrálásakor Mohammed Raïs néven mutatkozott be, 20 évesnek és algériainak vallotta magát, de erről semmilyen hivatalos dokumentumot sem tudott bemutatni.

A papírok nélküli illegális bevándorló gyorsított eljárásban került bíróság elé, szombaton pedig már el is ítélték. 18 hónap börtönt kapott, a szabadulása után 5 évre kitoloncolják Franciaország területéről, a neve pedig bekerül a szexuális bűnelkövetők bűnügyi nyilvántartásába.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?