KÜLFÖLD

Eddig titok volt! 48 radikális imámképző iskola van Nagy-Britanniában

Több dzsihádista is ezekből került ki. Az iskolákat nem csupán Szaúd-Arábia, de az anyaország is támogatja.
  • Szerző: SZM

Kiszivárgott egy eddig titkosan kezelt kormányzati jelentés és ebből kiderült, hogy létezik egy 48 iskolából álló hálózat, amelyeket Darul Uloom-nak neveznek és amelyet részint a szaúdi kormány, részint maga brit kormány finanszíroz.

Az iskolákkal “mindössze” az a baj, hogy ezekben olyan fiatal muszlim prédikátorokat (imámokat) képeznek, akik – a jelentés szerint – semmivel sem különböznek azoktól a szélsőséges nézeteket valló társaiktól, akiket például Pakisztánban vagy Afganisztánban képeznek ki.

A fenti képen a leicesteri iskola bejárata látható, de a többi 47 a
legfontosabb városokban található Londontól, Manchesteren keresztül Glasgowig bezárólag, beleértve Birmingham, Bredford és Oldham városokat, ahol a fővároson kívül a legnagyobb muszlim közösségek élnek.

Minden iskolában ugyanazt a nagyon szigorú Dars-E-Nizami nevű tananyagot követik, mint keleten,

ugyanúgy azt tanítják, hogy a zene és a tánc az ördögtől származik és hogy a nőknek nincs joguk megtagadni a szexet, ha azt a férjük kéri tőlük.

Néhány évvel korábban a Channel 4 készített már riportot az egyik intézményben, ahol az is kiderült, hogy a diákokat a zsidók, a keresztények és a hinduk gyűlöletére tanítják.

Tavaly a brit oktatási minisztérium majdnem bezárta az egyik Chislehurstben, Délkelet-Londonban lévő Darul Uloom iskolát, miután egy ellenőrzésnél késeket, egy játékpisztolyt és 400.000 fontot (kb. 144 millió forint!) találtak.

Néhány brit dzsihádista korábbi Darul Uloom tanuló volt. Sajide Badat, aki jelenleg 40 éves, Gloucesterből Afganisztánba utazott, ahol az Al-Kaida megtanította, hogyan legyen öngyilkos merénylő és hogy rejtse el a bombát a cipőjében. A blackburni Darul Uloom volt tanítványát letartóztatták és 13 évig börtönben volt.

Forrás: Dailymail

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A zserbó, amivel a nagyit is lepipálod
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?