KÜLFÖLD

Durván kiakadt az ABBA sztárja, elege van az egészből

„A bűnözők életének megnehezítésére kell törekedni” – fogalmazott egy svéd napilapban megjelent írásában a világ egyik legismertebb zenésze. Az egykori ABBA együttes sztárja, Björn Ulvaeus úgy véli, hogy a bűnbandák által elkövetett bűncselekmények száma átlépte a vörös vonalat.
  • Szerző: WM

Ki ne ismerné az ABBA együttes örökzöld slágereit? Bár a tagok több évtizede nem nagyon hallatnak magukról, egyikük most mégis úgy érezte, hogy eljött az idő, hogy megszólítsa a svéd közvéleményt. Egy napilapban jelent meg Björn Ulvaeus írása, aki kifejtette, hogy mélységesen aggódik a hazájáért és a skandináv országban tapasztalt erőszakos bűncselekmények előretörése miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Björn Ulvaeus
Fotó: Fotó: AFP

A 75 éves zenész szerint a jelenlegi törvények a szervezett bűnözés támogatására is alkalmasak, ezért azonnali változásokra van szükség Svédországban. Ulvaeus javaslata szerint mihamarabb meg kell találni a módját, hogy a bűnözők ne tudjanak beszivárogni a hivatalos intézményekbe.

Jelentősen meg kell nehezítenünk a bűnelkövetők életét

– fogalmazott a zenész. Az elmúlt években jelentősen megnőtt Svédországban a súlyos bűncselekmények száma, 2019 nyara óta például a korábbinál jóval több robbantásos merénylet történik az ország területén. A legtöbb esetet nem tudják a hatóságok felderíteni, de nyílt titok, hogy különböző nemzetiségű bűnbandák egymás közti leszámolásáról van szó.

Egyre gyakoribbak a robbantások és a gyújtogatások Svédországban.
Fotó: Fotó: AFP

A svéd lakosságnál augusztus végén telt be végleg a pohár, amikor egy Stockholm közeli gyorsétteremnél történt lövöldözés során életét vesztette egy 12 éves ártatlan kislány is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?