KÜLFÖLD

Szemetesbe rejtőzött a 7 éves kisfiú, durva, ami ezután történt

Elias Quezada kizárólag egy kukásautó elővigyázatos sofőrjének köszönheti az életét.

Pár tizedmásodpercen múlt egy floridai, 7 éves kisfiú élete, aki bújócskázás közben egy szemétgyűjtő konténerben rejtőzött el, amit aztán gyerekestül felkapott egy kukásautó, a tartalmát pedig majdnem ledarálta a sofőr – írja a New York Post internetes kiadása.

A hétéves Elias Quezada múlt hét csütörtökön a nagymamájával bújócskázott a kertes házuk udvarán, Tampa egyik elővárosában, amikor a kisfiúnak az a remek ötlete támadt, hogy a utcára helyezett szemétgyűjtőben bújik el. A tároló tetejét magára zárta, majd a játékszabályoknak megfelelően síri csendben várta, hogy a hunyó rátaláljon. Vagyis csak várta volna, ha idő közben nem jelenik meg a helyi szemétszállító vállalat egyik járműve az utcában...

Fontos megjegyezni, hogy az Amerikában használt kukásautók többsége automatizált karok segítségével veszi fel a szeméttel teli konténereket, majd önti a kocsi gyomrába a tartalmukat. A 7 éves Elias rejtekhelyét is egy ilyen jármű kapta fel. A kisfiú, akinek esélye sem volt segítségért kiáltani, egyik pillanatról a másikra azon kapta magát, hogy egy hatalmas szeméthalom tetején csücsül a kocsi belsejében, miközben egy darálópenge folyamatosan aprítja alatta a hulladékot.

Szerencsére az autó sofőrje – annak rendje és módja szerint – figyelte a kamerákon keresztül, hogy milyen szemét került a tárolóba, és azonnal leállította a járművet, amikor meglátta a halálra rémült kisfiút.

„Felvett és oda dobott, ahol majdnem krumplipüré lettem. Ezzel azt hiszem véget ért a játék, vesztettem”

- fogalmazott viccesen a helyi sajtónak Elias, akit végül a tűzoltók szabadítottak ki kukásautó fogságából.

Elias Quezada a kukásautóban. (fotó: Twitter)

A fiú nagymamája, Carmen Salazar elmondta, hogy már néhány perce kereste az unokáját, amikor meghallotta a kukásautó érkezését.

„Nagyon hálás vagyok, hogy sofőr nézte a kamerát, és gyorsan cselekedett, amikor látta, hogy baj van. Elképzelni se merem, mi történt volna, ha nem így tesz” – fogalmazott a nagyi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?