KÜLFÖLD

Durva részletek derültek ki a New York-i merényletről: a gyerekeket sem kímélte a terrorista

A New York-i tömegmészáros autójában feljegyzéseket és hûségesküt is találtak a rendőrök.
  • Szerző: Ripost

Legalább nyolc ember meghalt és 15-en megsebesültek kedden New Yorkban, amikor egy kisteherautó forgalmas bicikliútra hajtott, több embert elgázolt, majd egy iskolabusszal ütközött. Az áldozatok között gyerekek is voltak, egyikük életéért még küzdenek az orvosok.

A Manhattan délnyugati részében történt támadást követően a sofőr két fegyvernek látszó tárggyal szállt ki az autóból, majd azt kiabálta, hogy Allah akbar. A 29 éves férfit a rendőrök hasba lőtték. Most műtik, a rendőrség pedig arra vár, hogy kikérdezhessék.

Átkutatták a furgonját, amelyben kézzel írt feljegyzések voltak, hűségesküt tett az ISIS-nek, a terrorszervezet több zászlóját is megtalálták nála.

Az ügy vizsgálatát a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) terrorellenes egysége vette át.

A CNN hírtévé igazságügyi forrásokból úgy értesült, hogy az elkövető Üzbegisztánból származik és 2010-ben érkezett az Egyesült Államokba. Két fuvarozó vállalata is van, és bejegyzett Uber-sofőr. A bejegyzett lakhelye Floridában van, ám már jó ideje New Jersey-ben élt.

Egyik utasa úgy jellemezte, hogy nagyon kedves, udvarias férfi volt, aki a gyerekeivel is játszott. Amikor azonban az egyikük le akarta fotózni, kiakadt. Azt mondta, nem szereti, ha fényképezik.