KÜLFÖLD

Drónos házhozszállítást indít a Tesco

A tesztüzem Írországban indul.
  • Szerző: Ripost

Drónokkal szállítja az otthonokba a kisebb megrendelt árukat az írországi Oranmore városában lévő üzletéből a Tesco októbertől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images A kép illusztráció

A Manna nevű, erre specializálodott vállalkozással kötött megállapodásuk alapján, a megrendeléstől számítva 30-60 percen belül ígérik a kiszállítást. Már megvannak az ehhez szükséges engedélyek is, nincs formai akadálya az indításnak.

A drónszolgáltatást biztosító cég szerint drónjaik 80 métetes magasságon, és óránként akár 80 kilométeres sebességgel is közlekedhetnek majd teljesítés közben. Ez azt jelenti, hogy egy 2 kilométer sugarú körben, a kiszállítás kevesebb mint 3 perc alatt megtörténhet – írja a Guardian.

Kihangsúlyozták: nagy bevásárlást nem lehet így megoldani. Napi, kis értékű, gyorsan fogyó termékeket lehet majd így rendelni. Ezeknek a mértéke növekvőben van, a Tesco szerint a következő években ezeknek a mértéke elérheti az évi 10 milliárd fontot. ( 4 ezer milliárd forint)

Az Amazon már 2016 decemberében végrehajtotta első, sikeres drónos kiszállítását. A járvány pedig új lendületet adott ennek a szegmensnek. A Tesco mellett a napokban a Walmart is bejelentette, hogy hamarosan ők is elindítják saját drónos kiszállításukat napi fogyasztási cikkekre és háztartási termékekre.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?