KÜLFÖLD

Dráma: a strandon kellett az életéért küzdenie az édesanyának

Nem sokon múlt az élete.
  • Szerző: Ripost

Leeanne Ericsona dél-kaliforniai San Onofre strandon evezett, míg férje, Dusty Philips a közelben barátaival szörfözött. Ám a kiruccanás nem végződött jól, ugyanis egy nagy fehér cápa támadt rá az édesanyára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ahogy a cápa a bokájánál fogva egyre mélyebbre húzta az óceánban, Leeanne körül egyre sötétebbé vált a víz… Nagyjából 30 méter mélyre sikerült a fenevadnak lehúznia a nőt, aki végül gyermekeiből erőt merítve, szó szerint kiütéssel győzött. Leeanne ugyanis ökölbe szorított kezével a cápa szemére sújtott, aminek hatására elengedte a lábát és a felszínre úszhatott.

„Amint elkapta a lábam, tudtam, hogy milyen veszély fenyeget. Emlékszem, hogy lehúzott a mélybe, és akkor eszembe jutottak a gyerekeim. Emlékszem a férjemre gondoltam, hogy nem tudja hol vagyok és mi történik velem” – részletezte rémisztő történetét a Mirrornak. Leeanne azt is hozzátette, olyan érzés volt számára, mintha egy csésze zselébe nyúlt volna, amikor megütötte a cápát.

„Emlékszem, ahogy megpróbáltam kiszabadítani a lábam a fogak fogságából. Talán már 25-30 méter mélyen is lehettem. Elég mély volt, csak a fények változását vettem észre, egyre sötétebb volt. Nagyon nyugodt és békés volt a víz alatt” – árulta el Leeanne.

Miután a felszínre ért vőlegénye Dusty rátalált és feltette a szörfdeszkájára és örült tempóban a partra szállította. A nő lábából egy darabot kiharapott a cápa, de kilenc kórházba töltött hét, nyolc műtét, számos vérátömlesztés és bőrátültetésnek köszönhetően végül felépült.

Leeannenek és Dustynnak egy hét éves ikerpárja és egy 15 éves lányuk van.

Az elmúlt évtizedben egyre több cápatámadást regisztráltak szerte a világon. A szakértők szerint a ragadozókat az egyre melegebb vízhőmérséklet és az egyre több ember jelenléte vonzhatja partközelbe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?