KÜLFÖLD

Dráma az autópályán: kamionból szabadították ki a két napja bezárt migránsokat

Majdnem szomjan halt az a négy migráns, akiket az A13-as autópályán szabadítottak ki a német hatóságok egy román rendszámú kamionból. Az illegális bevándorlók a ponyvát kivágva integettek segítségért.
  • Szerző: RIPOST

Egy 36 éves román kamionsofőr Berlin felé haladt az A13-as autópályán, amikor egy mellette elhaladó kamion vezetője jelezte, hogy valami nem stimmel. Kiderült, hogy a román kamion utánfutójában négy migráns rejtőzött el. Az illegális bevándorlók a ponyván kinyúlva integettek hevesen. Így akartak segítséget kérni...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció.

Miután a sofőr megállt, angolul ordibáló férfi hangokat halott. Vizet kértek, mert az elmúlt 48 órában egy kortyot sem ittak. A külső hőmérséklet 34 fok volt, ami azt jelenti, hogy a ponyva alatt ennél még sokkal melegebb lehetett. A rendőrök kiérkezte után szabadították ki a 15 és 25 év közötti négy migránst, akiket elsősegély nyújtásban részesítettek.

Az illegális bevándorlókhoz érkezett egy tolmács is, akinek elmondták, hogy Afganisztánból érkeztek, és két napja vannak bezárva az utánfutóban. A származásukat azonban egyikük sem tudta minden kétséget kizáróan igazolni, mert nem volt náluk semmilyen irat. A sofőr nem tudott magyarázatot adni, hogy a migránsok miként kerültek a teherautó rakományába. Azt mesélte, hogy 4 nappal korábban pakolta fel az árut. Ezt követően Magyarországon állt meg egy rövid időre, valamint Prága előtt.


A sofőr ellen eljárás indult embercsempészet gyanújával, bár egyelőre nincsen kézzel fogható bizonyíték. A migránsokat egy közeli befogadó központba szállították.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?