KÜLFÖLD

Döbbenet, ami a magyar tini prostituált kegyetlen gyilkosával történik

Hiába tudják a magyar hatóságok, ki végzett a magyar prostituálttal, a gyilkos ügyesen kivédte az ellene kiadott nemzetközi elfogatóparancsot. Legalábbis egyelőre.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hiába húzta meg magát hazájában, egy perc nyugta se lehet annak a kínai férfinak, aki három évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolta budapesti lakásán a 19 éves Nancyt.

Jao Kao-peng továbbra is Kínában van, amit azonban soha többé nem hagyhat el, legalábbis akkor, ha nem akar a magyar hatóságok kezére kerülni, aztán börtönbe, talán élete végéig.

A 35 éves férfi ellen tavaly nyáron adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot hazánkban, miután a Fővárosi Törvényszék 18 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a távollétében. Egyetlen bírósági tárgyaláson sem vett részt, ahogy a magyar rendőröknek sem tett vallomást a tettéről. Alkalma sem lett volna erre, hiszen a gyilkosság után nem sokkal pénzt kért kölcsön az ismerőseitől, majd a reptérre sietett, és meg sem állt az ázsiai országig. Kína pedig a hivatalos kérés ellenére sem adta ki a férfit. Ha Kao-peng nem hagyja el hazáját, jó eséllyel megúszhatja a börtönéveket. Azt, hogy mit csinál Kínában és egyáltalán hol húzza meg magát a hatalmas országban, rejtély.

Olyan bűncselekménynél, ami életfogytiglan tartó börtönbüntetést is vonhat maga után, szóba se jöhet az elévülés. Ennek köszönhetően az elítélt férfit akár évtizedek után is felelősségre lehet vonni a tettéért. Abban az esetben viszont, ha Magyarországra kerül, joga van perújítási kérelemmel élnie, mivel távollétében ítélték el. S akkor viszont az egész tárgyalást újra kell indítani − magyarázta a Blikknek dr. Györei Péter büntetőügyvéd.

Mint ismert, az elkövető a belvárosi lakásán verte halálra a prostituáltként dolgozó fiatal lányt. Nancy népszerű volt az ázsiai férfiak körében, és gyilkosa is rajongásig imádta a szőke lányt. Utolsó találkozásukkor azonban valamin összeveszhettek, mert a férfi először a hamutartóval ütötte fejbe a lányt, majd egy vezetékkel fojtogatta, végül egy konyhakéssel szurkálta halálra.

címkék:
És ezeket olvastad már?