KÜLFÖLD

Döbbenet a repülőn, fegyveres rendőrök rángatták le a részeg pilótát

A férfi viselkedése gyanús lett a kollégáknak, ezért rendőrt hívtak. Sejtésük pedig az alkoholteszt után be is bizonyosodott.
  • Szerző: Ripost

A British Airways egyik pilótáját azzal vádolják, hogy részegen akart felszállni egy repülővel még január 18-án. Az utasszállítón 300 ember várta az indulást, a legtöbben nyaralásra készültek. A 49 éves Julian Monaghant fegyveres rendőrök rángatták ki a pilótafülkéből, mert a légiutas-kísérők attól tartottak, hogy a férfi részeg.

A Boeing 777 eredetileg Mauritiusra tartott volna a londoni Gatwick reptérről, az út 12 órát vesz igénybe. A pilóta részegsége és letartóztatása miatt a gép végül két órás késéssel, egy másik pilótával tudott elindulni.

Az utasok döbbenten nézték végig a jelenetet, amikor Monaghant lekísérték a rendőrök a gépről. Arról számoltak be, hogy többeknek szó szerint leesett az álla.

Csütörtökön vádat emeltek a férfi ellen, ugyanis az eset idején a férfinél 86 mg véralkoholszintet mértek, holott a pilótáknál megengedett határérték 20 mg. A férfit júniusban hallgatják meg a bíróságon, a légitársaságtól pedig elbocsátották – írja a Daily Mail.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?