KÜLFÖLD

Legalább tízszer annyian haltak meg a Covid miatt, mint amennyi a hatósági jelentésekben szerepel Indiában

Sokkoló számadat látott napvilágot: nagyobb pusztítást végezhetett a delta variáns Indiában, mint amiről eddig szóltak a jelentések. Az új információk fényében a mutáció sokkal veszélyesebb lehet, mint hittük...
  • Szerző:

Sokkoló jelentés látott napvilágot csütörtökön, mely szerint a delta variáns Indiában több millió áldozatot szedhetett – szemben a korábbi, 420 ezer áldozatról szóló jelentésekkel. Az amerikai Center for Global Development (Globális Fejlesztési Központ) szervezet jelentése szerint az indiai áldozatok száma 3.4 millió és 4.7 millió fő között lehet. A szervezet a kutatásai során összehasonlította az előző éves elhalálozások számát az ideivel, és a számadatok megdöbbentően magasak, írja a France 24 magazin.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: 123rf

Ha valóban annyi áldozatot szedett az új mutáció, mint amennyi a jelentésben áll, akkor a delta variáns Indiában nagyobb pusztítást végzett, mint a koronavírus bárhol a világon. A csütörtökön közzétett tanulmány az első, amelyik megkérdőjelezi az indiai hivatalos számadatokat a halálesetekről, és rámutat a helyi hatóságok rossz adatkezelésére és az össz-halálesetek kiugró számára. Az indiai kormány visszautasítja az állításokat, ám a hatóságok ennek ellenére újravizsgálják az adataikat. A számok mindenesetre aggasztóak, hiszen a koronavírusnak a delta mutációjáról még nem sokat tudunk: ha valóban ilyen nagyságrendű elhalálozást okozott, akkor fel se tudjuk mérni, később mekkora gond lehet belőle. A delta variánst már hazánkban is azonosították, és most kezd terjedni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?