KÜLFÖLD

Darabokra hullott egy asszony élete: a koronavírus elragadta az egész családját

Pár nap alatt az egész családját elvette a koronavírus.
  • Szerző: Ripost

Múlt pénteken még reménykedett a vészterhes idők ellenére is, ma azonban már gyászol az az 54 éves nő, akinek a családját kegyetlenül megtépázta a koronavírus-járvány.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Ohióban élő Kelly Conkey Billups szeretett öccse, David vasárnap vesztette életét, szüleik, Lewis és Judith pedig (mindössze néhány óra különbséggel) kedden hunytak el. Mindhármuk halálát a Covid-19 szövődményei okozták. Kelly férje, az 51 éves Don pedig kórházban fekszik, lélegeztető gépre kötve. Állapota kritikus, de legalább stabil – számolt be a szívszorító esetről a New York Post.

Fotó: AFP

A betegség tünetei először Kelly 51 éves öccsénél jelentkeztek március elején, miután hazatért szüleiktől, ahol látogatóban volt. Fül- és arcüreggyulladást diagnosztizáltak nála, később pedig kimutatták a koronavírus-fertőzést is. Lélegeztetőgépre kellett tenni. Pár nappal később a szülők is megbetegedtek. Március 23-án pedig Kelly férjéhez kellett kihívni a mentőket, mert nem kapott levegőt. Noha az ő első tesztje negatív lett, az orvosok úgy vélik, a második teszt már nála is ki fogja mutatni a vírus jelenlétét.

Kelly teljesen összeomlott, miután pár nap alatt elvesztette a családja nagy részét, férje pedig az életéért küzd.

“Olyan ez, mint egy rémálom. Olyan, mint tudni, hogy jön egy nagy téli vihar. Meghúzod magad, és azon tűnődsz, milyen rossz lesz és meddig tart, és mi történik, ha vége lesz, és hogy ásod ki magad” – magyarázta, megtörten hozzátéve: “csakhogy most nem tudom, hogy ássam ki magam.”

“A szüleim csodálatosak voltak. Mindent együtt csináltak 57 éven keresztül. Mi mindannyian együtt csináltunk mindent, családként. Vagy mindannyiunk vagy senki” – mesélt a családi kötelékről.

Kelly szüleinek és öccsének voltak korábbi, már meglévő alapbetegségeik. Férjéről nem közölték. Az asszony és lánya jól vannak – a családból egyedül náluk nem jelentkeztek a járvány okozta tünetek – írta a Bors.

És ezeket olvastad már?