KÜLFÖLD

Dán professzor: Az iszlám a nácizmushoz hasonló totalitárius rendszer!

Helmuth Nyborg a jövő heti dán parlamenti választásokon az új, szélsőjobbnak tekintett "Keményvonal" párt egyik fő képviselő-jelöltje.
  • Szerző: SZM

Dánia alig van túl az EP-választásokon, máris itt vannak a parlamenti választások, június 5-én. Most léphet a politika színpadára a dán “Keményvonal” (Stram Kurs), amelyet szélsőjobb szervezetnek tekintenek. Róluk nemrég azt írtuk, hogy május végén 2,6 százalékon álltak (más felmérések szerint már 3,9 százalékon!),
tehát jó esélyük van bekerülni a dán parlamentbe, mert ott 2 százalék a bejutási küszöb.

Õk azok, akik Dániában betiltanák az iszlám vallást, a napokban pedig közölték, hogy az egyik képviselő-jelöltjük egy 82 éves pszichológia professzor, Helmuth Nyborg.

Õ nem csupán azért híres, mert kenuzóként bronzérmet nyert Dániának az 1960-as római nyári olimpián,

hanem mert úgy véli, hogy a tömeges migráció káros hatással lesz Dánia átlagos IQ-szintjére.

Ezzel amúgy nincs egyedül. Tavaly januárban a %% is megírta, hogy Heiner Rindermann chemnitz-i pszichológia professzor szerint a felnőtt bevándorlók átlagos IQ-szintje 93, amely alig éri el a német reáliskolai tanulókét. Ugyanezt állapította meg korábban Michael A. Woodley (Brüsszeli Vrije Egyetem), Jan te Nijenhuis (Amszterdami Egyetem) és Raegan Murphy (az írországi College Cork Egyetem) is.

Ezenkívül Nyborg professzornak van még egy fő “bűne”, amiért majd támadni lehet. A dán TV2-ben vetített filmben azt állította, hogy az iszlám nem csupán egy vallás, hanem egy "veszélyes totalitárius rendszer", amely egyként hasonlít a szocializmushoz és a nácizmushoz
és arra figyelmeztetett, hogy Dániából iszlám ország lehet.

“A nácizmus elpusztította a gyermekkoromat. Akkor megtanultam, hogy távol maradjak a totalitárius rendszerektől” – mondta a professzor.

Forrás: Sputniknews

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Rögtön puha mézeskalács
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?