KÜLFÖLD

Csúnyán lebuktak a magukat profi kézilabdázóknak hazudó migránsok

A görög hírügynökség számolt be róla először, hogy az athéni repülőtéren őrizetbe vett a rendőrség 12 migránst. Az illegális bevándorlók kézilabdásoknak adták ki magukat, hogy így jussanak el Bécsbe.
  • Szerző: WM

Az osztrák fővárosba szeretett volna repülni az a 12 migráns, akiket a múlt hét végén vettek őrizetbe az athéni repülőtéren. A hatóságok közlése szerint az illegális bevándorlóknak hamisított bolgár irataik voltak. A gyanúsan viselkedő migránsokat félre állították, és amikor alaposabban utánanéztek az általuk előadott történetnek, akkor kiderült, hogy nem is létezik az a kézilabdacsapat, aminek képviseletében Bécsbe repültek volna. Az eset kísértetiesen hasonlít egy tavaly szeptemberi történetre, amikor is szintén az athéni repülőtéren fogtak el 10 illegális bevándorlót, akik egy röplabdacsapat játékosaként akartak Nyugat-Európába utazni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció.
Fotó: AFP

Az ellenőrzés során azonban akkor is kiderült, hogy az álsportolók hamisított útlevelekkel igazolták magukat. A Skai nevű görög hírügynökség megjegyzi, hogy nem egyedi kísérletekről van szó. Athénban ugyanis szinte minden nap sikerül lebuktatni olyan migránsokat, akik hamis útlevéllel szeretnék elérni, hogy nyugatra utazhassanak.

A legnagyobb bajt az jelenti, hogy az embercsempész hálózatok a repülőtéren is fizettek már le embereket, akik segítik a migránsok repülőre jutását. Rendőrségi körökből érkezett információk szerint Görögországban 500 és 3000 euró (kb. 170 ezer és egymillió forint) között lehet hamisított iratokat szerezni.

És ezeket olvastad már?