KÜLFÖLD

Csodás túlélés, kislányával a karjában ugrott a vonat elé az édesapa

„Csak a kicsi lábát lehetett látni a vonat alatt” – mondta egy szemtanú.
  • Szerző: Ripost

„Csak egy apró lábacskát láttam az álló vonat alól kilógni” – így jellemezte a helyszínt egy elborzadt szemtanú, aki végignézte, ahogyan egy apa, karjában az ötéves kislányával egy érkező vonat elé ugrott New Yorkban.

A 45 éves Fernando Balbuena-Flores szeptember 24-én a helyszínen életét veszítette, ám kislánya csodával határos módon túlélte a tragédiát. Két peronon álló férfi azonnal a többtonnás vonat alatt zokogó kislány segítségére sietett. Miután sikerült kihúzniuk a halálra rémült gyermeket a szerelvény alól, még ők is alig hitték el, hogy az ötéves gyermek mindössze néhány horzsolást szenvedett.

A kislány egyetlen szerencséje az volt, hogy pont a sínek közé esett, és mivel annyira picike, áthaladt fölötte a mozdony. Az ötéves édesanyja, Niurka Caraballo, amint értesült a borzasztó esetről, azonnal a kórházba rohant lányához, akinél szerencsére a további vizsgálatok sem mutattak ki semmilyen komolyabb sérülést.

„Amikor közeledett a vonat, egyszer csak felkapta a gyermeket és ugrott. Ledermedtem a sokktól” – nyilatkozta a Sky Newsnak az apa egyik szomszédja, aki a tragédia idején szintén az állomáson volt.

Egyelőre nem tudni, hogy Balbuena-Florest mi vitte arra, hogy eldobja magától az életét, és megpróbálja magával vinni kislányát is a halálba. A vasúttársaság közleménye szerint még vizsgálják a körülményeket, de annyit elárultak, hogy a mozdonyvezetőt is nagyon megviselte az eset.

És ezeket olvastad már?