KÜLFÖLD

Csinos pincérnőből lett terroristatoborzó

Sokkoló történet rázta meg a franciákat: egy 33 éves bretagne-i nő az Iszlám Állam egyik leghatékonyabb katonájaként reménykedik abban, hogy hazája megbocsát neki eltévelyedéséért.
  • Szerző: KF

Emilie König egy night clubban dolgozott pincérnőként, míg Szíriában nem csatlakozott napjaink egyik legkegyetlenebb terrorszervezetéhez. A fiatal nő öt évet töltött a dzsihádisták közt, három gyereket szült muszlim férjének, és most a kurdok foglyaként várja az ítéletét – a nőt a múlt hónapban a csatatéren fogták el, miután nem volt hajlandó megadni magát.

 

Emilie-ben édesanyja elmondása szerint már gyerekkora óta fortyog az indulat: nem bírta feldolgozni, hogy rendőrként dolgozó édesapja elhagyta a családot, mikor ő még csak 2 éves volt. Az anya próbált békés életet biztosítani a lányának, de a fiatal élete 17 éves korában kisiklott.

A dühkitörésekkel küzdő Emilie ekkor önszántából áttért az iszlámra, kimaradt az iskolából, pincérnőként viszont rendszeresen zaklatták. Innentől kezdve Emilie bosszút akart állni Franciaországon a helyzetéért, hozzáment egy algériai férfihoz - aki rendszeresen bántalmazta -, és provokációból elkezdett nikábot hordani. Ruházata miatt sokan támadták, ezt videóra vette, hogy ezzel is igazolja: elnyomják.

Közösségi oldalakon és szórólapokon is terjesztette a legkonzervatívabb iszlamista dogmákat, ezek miatt még a mecsetből is kitiltották. Végül két gyerekét hátrahagyva Szíriába szökött, ahol újraházasodott, szült három gyereket, mielőtt férje egy légi csapásban életét vesztette, és egészen mostanáig terjesztette az Iszlám Állam propagandáját.

Most König abban reménykedik, hogy hazatérhet, és a francia igazságszolgáltatás előtt kell felelnie bűneiért. A francia kormány azonban elzárkózik ettől a lehetőségtől: ők azt akarják, hogy Szíriában ítéljék el a nőt.

"Haza akar jönni. Minden szavát sajnálja, és törleszteni akar Franciaországnak. A családja, barátai és a hazája megbocsátását kéri"

– mondta Emilie édesanyja.

Arra azonban, hogy a terrorista valaha is hazamehet, minimális az esély.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?