KÜLFÖLD

Családi tragédia: a koronavírus miatt vesztette életét egy 24 éves nő

Rokonait megrázta, hogy nem tudott felépülni a betegségből.
  • Szerző: Ripost

Az Utah állambeli West Valley városában élt a 24 éves Silvia családjával. Az édesapa megtörten nyilatkozott abbeli meggyőződéséről, miszerint lánya a túlsúlya miatt nem tudott kigyógyulni a koronavírusból.

A mindössze 24 éves Silvia 2-es típusú cukorbeteg volt, magas vérnyomással és szívbetegséggel, ami miatt két évvel ezelőtt nyílt szívműtéten is átesett. A testtömeg indexe a kétszerese volt az elhízottakénál, összesen 136 kilót nyomott. A betegségei miatt pedig többszörösen is veszélyeztet volt a koronavírusra - írja a Metro.

A fiatal lány pont ezért kezdett életmódváltásba, mielőtt megfertőződött és kórházba került. Szigorú diétába kezdett és több testmozgást is bevezetett a mindennapjaiba.

Mindezektől eltekintve szülei és testvérei meggyőződése, hogy a túlsúlya nagyban befolyásolta a fiatal nő halálát.

„Ez a vírus a test leggyengébb pontjain támadja meg a szervezetet, különös képen, ha valaki túlsúlyos. A koronavírus nagy károkat okozott a tüdejében, majd a szívét támadta meg. Kezdetben jól reagált az oxigén terápiára, még a vírus nem ment rá a szívére” – nyilatkozta a lapnak a gyászoló apa, Marcos Melendez.

Silviát hiába tették orvosai lélegeztetőgépre, miután komolyan romlani kezdett az állapota. Súlyából kifolyólag az átfordításos módszert nem tudták alkalmazni rajta, hiszen csak nagy nehézségek árán tudták felemelni. Végül szervezete március 19-én adta fel a küzdelmet a koronavírussal.

Marcos Melendez és felesége Silvia teljesen összetört a gyászban, és azóta mindketten komoly életmódváltáson estek át.

Egy tanulmány már korábban is fejtegette, hogy a koronavírus nagyobb veszélyt jelent az elhízottak számára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?