KÜLFÖLD

Családi botrány: Ezért szavaz Obama féltestvére Trumpra

Malik Obama hiába kért segítséget az USA elnökétől, megrekedt a karrierje. Csalódottságában rokona utódja helyett inkább a rivális oldal jelöltjére szavaz.
  • Szerző: KF

 

Donald Trump nem várt támogatást kapott, mikor a jelenlegi amerikai elnök féltestvére, Malik Obama azt mondta: a milliárdos elnökségére szavazna. A férfi 2013-ban azzal a kéréssel kereste fel öccsét, hogy támogassa őt a délnyugat-kenyai Siaya tartomány kormányzói posztjáért folytatott versenyben. Obama azonban Malik szerint semmit nem tett érte – írja az Independent.

Kedvelem Donald Trumpot, mivel mindig a szívéből szól… a Tegyük újra naggyá Amerikát jó szlogen. Szeretném megismerni ezt az embert

- nyilatkozta Malik.

Bár az 58 éves Malik hosszú éveken át a demokratákkal szimpatizált, mostanra teljesen kiábrándult a párt eszméiből – köszönhetően elnök öccsének és munkatársainak.

Trump azonnal kihasználta a nem várt támogatást – azt írta, Malik Obamával "Valószínűleg rosszul bánt az elnök – mint ahogy mindenki mással is".

A férfit korábban Obama elnök Moammer Kadhafi líbiai vezető halálában játszott szerepe is dühítette, mivel Malik szerint a líbiai diktátor és társai "segítettek jobb hellyé tenni a Földet".

 

Sokáig nem találkoztak
Az elnök és Malik apja, az idősebb Barack Obama 1959-ben költözött el Kenyából, mikor Malik még csak egy éves volt. A féltestvérek egészen 1985-ig nem is találkoztak egymással.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?