KÜLFÖLD

Családi botrány: ezért nem megy el Helmut Kohl temetésére a fia

Walter Kohl sok mindennel nem ért egyet, ami a néhai német kancellár, Helmut Kohl temetése körül zajlik. Az 53 éves férfi ezért azt tervezi, hogy inkább el sem megy a búcsúztatóra.
  • Szerző: WM

Helmut Kohl hosszan tartó betegséget követően június 16-án hunyt el. Azóta folyamatosak az egyeztetések a temetés részleteiről. Egyre inkább úgy tűnik azonban, hogy az özvegy és a gyermekek elképzelései nem egyeznek. Mint ismert, az egykori kancellár 2008-ban újraházasodott, ekkor vette el a nála 33 évvel fiatalabb újságírónőt, Maike Richtert. Kohl első felesége 2001-ben öngyilkos lett, a család egysége ezután néhány évvel pedig fel is bomlott. Kohl két fia azt állítja, hogy Richter teljesen magához láncolta az édesapjukat, és ő okolható azért is, mert nem maradt meg a családi egység. A búcsúztató főbb irányvonalait az özvegy szervezi, bár Maike Richter ügyvédje azt állítja, hogy mindent megtesznek, hogy a fiúkat is be tudják vonni a szervezésbe, ők azonban teljesen elutasítóak. Walter Kohl szerint ez természetesen hazugság.

Azt gondolom, hogy az eddigi fejlemények méltatlanok apám emlékéhez

– mondta Walter. A gyászoló férfi leginkább azt sérelmezi, hogy a közös európai búcsúztató után édesapja holtestét Speyerbe szállítják, és  ott temetik el. Walter Kohl azonban szentségtörést emleget, mivel úgy látja, hogy édesapjának az első felesége mellett kellene nyugodnia. Hannelore Rennert azonban Ludwigshafenben helyezték örök nyugalomra.

Apám mindig azt hangoztatta, hogy édesanyám nélkül nem lett volna sikeres politikus, és ezért örökké hálás lesz neki. Ezért is gondolom, hogy együtt kellene nyugodniuk

– tette hozzá Walter Kohl. A férfi ezért is döntött úgy, hogy inkább távol marad a speyeri temetéstől - írja a bild.de.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?