KÜLFÖLD

„Ő volt a szemünk fénye” – Kétéves kislány halt bele az influenzába

A halottkém vizsgálatának eredménye szerint óriásit hibáztak a kórház dolgozói. A kislány szülei megtörve nyilatkoztak gyermekük elvesztéséről.
  • Szerző: szbd

Végzetesen reagált a szervezete az influenzára annak a kétéves kislánynak, akinek orvosai már túl későn vették észre, hogy mekkora a baj.

Az angol kislány, Cristiana Banciu harmadik születésnapja előtt, január 8-án hunyt el egy londoni kórházba – két nappal azután, hogy odaszállították egy másik klinikáról. A gyermek influenzás volt, de szervezete nagyon ritka és súlyos módon reagált a betegségre.

A lány halálának ügyében most tartottak bírósági tárgyalást, amelyen nyilvánosságra került a halottkém vizsgálatának eredménye.

Állítólag óriásit hibáztak a kórház dolgozói, amikor nem észlelték időben, hogy milyen drasztikusan csökkent a kislány tudatállapota – az úgynevezett Glasgow-i kómskála szintje –, és nem cselekedtek időben.

A bíróság szerint a lánynak nagyobb esélye lett volna a túlélésre, ha hamarabb átszállítják az intenzívre.

Szülei, Alexandru and Georgina megtörve nyilatkoztak lányuk elvesztéséről. Úgy érzik, lányuk halála óta nincs értelme felkelniük reggelente.

„Ő volt a szemünk fénye, bármerre járt, beragyogta a helyet és boldoggá tette az embereket” – idézi a szülőket a The Sun.

És ezeket olvastad már?