KÜLFÖLD

Elképesztő orvosi bravúr: szenzációs módszerrel mentették meg a covidos nő életét

Átütő siker a koronavírus elleni közdelemben.
  • Szerző: Ripost

Szerettei önzetlen felajánlása, no meg az orvosi bravúr mentette meg annak a japán nőnek az életét, akin átütő sikerű életmentő beavatkozást hajtottak végre a Tokiói Egyetem orvosai. A szakemberek a világon elsőként hajtottak végre olyan tüdőtranszplantációt, melynél egy koronavírusos beteget meggyógyult covidosok élő donorjával mentettek meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
MTI/Balázs Attila

A Japán nyugati régiójából származó nő tavaly év végén lett koronavírusos, és hónapokra lélegeztetőgépre került. – írja a CNN.

A műtét volt az utolsó esélye

A vírus végül olyan mértékű kárt okozott a tüdejében, hogy az egyedüli megoldásnak a tüdőtranszplantáció bizonyult. Az egyedülálló beavatkozáshoz az asszony férje és a fia is felajánlotta tüdeje egy részét.

A Tokiói Egyetem közlése szerint a 30 fős csapat 11 órás műtétjét siker koronázta. A vírus súlyos károkat tud okozni az emberi tüdőben, amit sok esetben nehéz megakadályozni, ezért az élő tüdőszövetek átültetését komoly szakmai eredményként könyvelik el a szakemberek.

A családnak és az orvosoknak köszönheti

A műtétet követően a nő, a férje és a fia is stabil állapotban van, igaz, az asszony csak egy intenzív, két hónapos terápiát követően térhet majd csak haza.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?