KÜLFÖLD

Covidos babát segítettek a világra, kiderült, hogy fertőződött meg a csöppség

A korábbi esetekben csak néhány nappal a születés után kapták el a vírust a csecsemők.
  • Szerző: Ripost

Romániában, a Iași-i „Elena Doamna” szülészeten olyan történt, amire a járvány kezdete óta nem volt példa: koronavírusosan született egy csecsemő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A csecsemőnek születése után azonnal pozitív lett a tesztje, azaz már koronavírusos fertőzéssel jött a világra – írja a Transindex.ro portál.

Édesanyja koronavírussal került kórházba, enyhe tünetekkel, de nem volt beoltva.

Ez nem ritka sajnos, a Iași-i szülészetre kerülő terhes nők több mint 90 százaléka nincs beoltva, legtöbbjük a terhességre való hivatkozással visszautasítja a védőoltást.

A kép illusztáció (Fotó: Pixabay)

Răzvan Socolov professzor, a szülészet vezetője elmondta a Libertate lapnak: a gyerek 14 napja született. Eddig megfigyelés alatt tartották és most hazaengedték a kórházból, mert egészségesnek bizonyult.

Kiderült: már a harmadik napon enyhültek a tünetei, orrfolyás, enyhe láz volt csupán. Amikor a tünetek megszűntek, újra tesztelték és az eredmény szerencsére negatív lett.

A negyedik hullám kezdete óta a kórház fertőző részlegén az ágyakat meg kellett duplázni, mintegy 20 covidos terhes nőt ápolnak most az osztályon, és szülészet három intenzív terápiás ágya is foglalt. Az orvosok számára érthetetlen, miért oltakozik olyan kevés terhes nő, hiszen semmiféle káros hatással nincs az oltás sem az anyára, sem a magzatra, és megvédhetné őket a vírustól.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?