KÜLFÖLD

Cenzúráztak egy képviselőt a Twitteren, mert férfinek nevezte Biden transznemű miniszter-helyettesét

Példátlanul agresszív cenzúrát alkalmaztak egy befolyásos amerikai politikussal szemben a Twitteren.

Rövid időre felfüggesztették Jim Banks republikánus párti amerikai szövetségi képviselő Twitter-fiókját, miután a politikus több bejegyzésben is férfinek nevezte az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának transznemű miniszter-helyettesét, Rachel Levine-tírja a Daily Wire amerikai hírportál.

A példa nélküli cenzúra alkalmazásának története még a múlt elején kezdődött azzal, hogy Joe Biden a nyíltan transznemű Rachel Levine-t nevezte ki az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálata (USPHS) megbízott testületének „első női négycsillagos admirálisává”.

Erre a hírre Jim Banks azzal reagált a közösségi oldalán, hogy „Amerika négycsillagos admirálisnőjének titulusát egy férfi szerezte meg elsőként”, hisz Rachel Levine biológiailag férfi, és ezen a tényen semmivel sem tud változtatni.

Majd egy másik bejegyzésben azt írta a politikus, hogy „az első ’női’ négycsillagos admirálisnak nevezni valakit, aki férfiként született és élt 54 éven át, valójában sértést jelent minden kislány számára, aki arról álmodik, hogy egyszer áttörheti az üvegplafont”.

Jim Banks szövetségi képviselő (jobbra) és Mike Pence korábbi amerikai alelnök.

Banks két bejegyzése nem kapott túl sok megosztást, és még csak a hozzászólások száma sem volt kiemelkedően magas, a Twitter mégis felfüggesztette szombaton a politikus fiókját a posztok törléséig. Tette mindezt egy 2018-as szabályra hivatkozva a közösségi oldal, amely elviekben megtiltja a felhasználóknak, hogy „transzneműeket szándékosan a választott nemüktől eltérő neműnek szólítsák.”

Miután a képviselő kiszabadult a digitális zárkából, azt írta a Twitter-oldalán, hogy a „transznemű admirálissal kapcsolatos kijelentései ténymegállapítások voltak; bárki bármit mond.” A politikus hozzátette, hogy a lehető leghatározottabban fel kell lépni a nagy technológiai óriásvállalatok cenzúrázási gyakorlatával szemben, mert ha egy politikus ilyen könnyen elhallgattathatnak a véleménye miatt, akkor ezt bárkivel megtehetik.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?