KÜLFÖLD

Cenzúrázták a Jézus, a biblia és a templom szavakat

Ilyen az, amikor egy világcéget megfertőz a politikai korrektség vírusa. Még szerencse, hogy a vásárlók azonnal felháborodtak és kérdőre vonták őket.
  • Szerző: SZM

Képzeld el a következőt: belépsz egy digitális nyomtatóval rendelkező üzletbe, ahol képet, vagy szöveget szeretnél kinyomtatni. Ha azonban a szövegedben szerepel a “Jézus”, a “templom”, esetleg a “biblia”, vagy a “zsidó” szó, a nyomató szoftver ezeket a szavakat apró kis csillagocskákkal helyettesíti. Azzal nincs gond, ha a szövegben az “iszlám” , a “mecset”, vagy a “Korán” szó szerepel.

Nos, éppen ez történt a minap egy több mint 100 éves múlttal rendelkező amerikai bolthálózat egyik üzletében, ami persze rögtön kiverte a biztosítékot a vásárlóknál.

Különösen, hogy a nyomtatás után megjelent az a magyarázat, hogy a szoftver csak a "kegyeletsértő” szavakat szeretné kiszűrni, ezért helyettesíti azokat csillagokkal.

Mint kiderült, a fotónyomtató automatákat a Kodak kezelte. Hogy mi köze van egyáltalán ahhoz, hogy ki, mit szeretne kinyomtatni, az egy igazán jó kérdés. Hiszen a gépei a szoftverét a saját programozói készítették, nyilván felsőbb utasításra.

A világcég az eset után elnézést kért és egy éjszaka alatt átírta a szoftver “hibáját”, amelyet a bolthálózat szóvivője “rendszerhibának” nevezett...

Forrás: Dailymail

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?