KÜLFÖLD

Brutális támadásra készül az Iszlám Állam

Sötét jövőre készülhetnek a terroristákkal küzdő katonák - de akár Európa is, ha az Iszlám Állam beveti pusztító fegyvereit.
  • Szerző: KF

Egyre jobban szorongatják a terrorszervezet csapatait a szövetségesek, ezért az Iszlám Állam védett területre helyezi át apparátusát. Az átcsoportosítás komoly veszélyeket rejt magában: a terroristák most először terelik egy „sejtbe” az összes vegyészt és fegyverszakértőt, aki őket szolgálja – és akik képesek vegyi fegyverarzenált előállítani.

 

A szíriai Rakka, az Iszlám Állam önkényesen kikiáltott fővárosa felé egyre közelít a szír, a kurd és a koalíciós hadsereg, ezért a harcosokon kívül a terroristák mindent átszállítottak az iraki határ közelébe, az Eufrátesz völgyébe. Itt állomásozik most a vegyi fegyver specialisták brigádja is, akik még sosem dolgoztak együtt, hiszen a terrorszervezet végig a területén szétszórva foglalkoztatta őket. Összehívásuk pedig nem sok jót ígér, főleg, hogy az Iszlám Állam már rég megszerezte a fegyverek előállításához szükséges eszközöket.

A terroristák április óta eddig legalább 15 alkalommal vetettek be Moszulban vegyi fegyvert, és nem kérdés: bármikor újra megtennék. Ez viszont súlyosbíthatja a háborús válságot.

Egy amerikai ezredes szerint viszont azt senki sem szeretné látni…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?