KÜLFÖLD

Brutális nemi erőszak történt az Oktoberfesten

1810 óta minden évben megrendezik Münchenben az Oktoberfestet, ahova a világ minden tájáról érkeznek a sört szerető turisták.
  • Szerző: WM

Idén egy 29 éves norvég turista is úgy döntött, hogy személyesen szeretné átélni a hamisítatlan bajor fesztiválhangulatot. A nő egyik nap hajnali 5-ig bulizott, majd a szállására tartva úgy döntött, hogy betér még egy helyi kocsmába. Ott találkozott a későbbi áldozat egy számára ismeretlen 26 éves férfivel, akivel később együtt hagyták el a helyet, hogy együtt folytassák kocsmatúrájukat. Útközben azonban a férfi berángatta egy kapubejáróba, a földre lökte, majd megerőszakolta. Az áldozat hangosan kiabált és erősen védekezett, de a támadó ennek ellenére sem engedte el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy járókelő figyelmes lett a kétségbeesett sikításokra, és azonnal értesítette a rendőrséget. A nemi erőszakolót még a helyszínen elfogták az egyenruhások, később pedig a bíró elrendelte az előzetes letartóztatását. Az esetet nem nagyon kapta fel a német sajtó, a hatóságok pedig szűkszavúan csak annyit mondtak, hogy egy 26 éves ugandai származású bevándorló a gyanúsított.

A dpa nevű német hírügynökség megjegyezte, hogy az eset előtt egy nappal, egy másik bajor kistelepülésen, Traunsteinban egy 28 éves afgán migráns támadt rá a kolléganőjére, akit brutálisan meg is erőszakolt. Abban az esetben is sikerült a feltételezett elkövetőt elfogni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?