KÜLFÖLD

Brutális gyilkosság rázta meg a kisvárost, rettegnek a lakók

A 16 ezer lakosú német kisváros, Preetz rendőrségére sétált be egy afgán migráns, aki azt állította, hogy az imént ölt meg egy 36 éves nőt. A helyszínre érkezett járőrök durva külsérelmi nyomokkal találták meg az élettelen testet. A település lakói megdöbbentek és félnek.
  • Szerző: WM

preetzi rendőrség szóvivője már a sajtótájékoztató elején szerette volna leszögezni, hogy sok kérdésre nem tudni válaszolni, a nyomozás ugyanis még csak a kezdeti szakaszban van. Egyelőre még az sem tudni, hogy mikor és hogyan halt meg a nő, a hatóságok csupán annyit közöltek, hogy az áldozat testén olyan súlyos külsérelmi nyomokat találtak, amelyek egyértelművé tették, hogy bűncselekmény történt. A gyanúsítottat pedig nem is kellett keresnie a rendőrségnek, ő maga sétált be vasárnap délelőtt az őrsre, és közölte, hogy az imént végzett a középkorú nővel.

A nyomozók a gyanúsított nevét nem árulták el, annyit azonban közöltek, hogy menekültként elismert, 24 éves bevándorlóról van szó, aki már évek óta az országban él.

A feltételezett elkövetőt előzetes letartóztatásba helyezték: a nyomozók arra szeretnének választ kapni, hogy milyen kapcsolat volt a két fél között, és mi vezetett a gyilkosságig.

Björn Demmin polgármester úgy fogalmazott, felfoghatatlan, hogy egy ilyen tragédia miatt veszíti el két gyermek az édesanyját. A helyi sajtó információi szerint a gyerekeket nem a meggyilkolt nő nevelte. Az emberölés egyébként egy nyugodt családi házas övezetben történt, sokan nem értik, miként lehet, hogy senki nem hallott semmit, amikor az áldozat egy sorházban élt.  Egy, a gyilkosság helyszínétől pár tíz méterre lakó nő azt nyilatkozta a helyi lapnak, hogy már azon is gondolkodik, ki merje-e engedni egyedül a fiát az utcára.

Egy másik helyi lakos a lap Facebook oldalára írt kommentet:

Ez egyre rosszabb, és már olyan helyekre is begyűrűzött az erőszak, amelyeket korábban előszeretettel neveztünk idillinek.

Az egyik közvetlen szomszéd szerint a bejárati ajtó üvege napok óta be volt törve, ami arra utalhat, hogy a tragédiát több nézeteltérés előzte meg.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?