KÜLFÖLD

Brutális baleset történt, mentőhelikoptert riasztottak a kisfiúhoz

A fáról a kerítésre zuhant, ami felnyársalta a gyereket.
  • Szerző: Ripost

Fára mászás közben tett egy rossz mozdulatot a kilencéves kisfiú, aminek az lett a vége, hogy leesett, egyenesen a fa alatt lévő kerítés egyik szúrós hegyére – számolt be az esetről a Joj TV.

A súlyos baleset a poprádi járásbeli Liptovská Teplickán történt szombaton. A kisfiú az esés után fennakadt a kerítés vashegyén, azonnal riasztották a helyszínre a mentőket és a tűzoltókat.

Jaroslav Duda, a helyi önkéntes tűzoltószervezet elnöke elmondta, hogy míg ők odaértek, a szomszédok megpróbálták a fiút olyan pozícióban tartani a kerítésen, hogy az őt átszúrt része ne okozzon még nagyobb sérüléseket. Nem tudták, hogyan tovább.

Mikor a mentők kiértek, azonnal riasztottak egy mentőhelikoptert is a helyszínre. Közben foglalkoztak a fiúval is, hogy minél kevesebbet szenvedjen. A tűzoltóknak ezután úgy kellett levágniuk őt a kerítésről.

„A gerince alsó részén szenvedett sérülést, mely erősen vérzett. Miután sikerült stabilizálni az állapotát és felhelyezték a mentőhelikopter fedélzetére, kritikus állapotban, mesterséges altatás alatt elszállították a besztercebányai klinikára, ahol átadták az orvosoknak” – árulta el Zuzana Hopjaková mentőszolgálati szóvivő a Paraméter szerint.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?