KÜLFÖLD

Sokkoló: itt a leleplező tanulmány a brazil mutánsról

Mindenkit érdekel a kérdés, amit most tisztáztak.
  • Szerző: Ripost

Január és február között megháromszorozódott a 20 év körüli emberek halála Brazíliában, miután a brazil mutáns kezdett elterjedni. Immár a betegek 0,13 százaléka halt meg a koronavírusban, szemben a korábbi 0,04 százalékkal. A halálozási arány megduplázódott a 30-as, 40-es és 50-es éveiben járó betegeknél. A gyermekek halálozási aránya nem változott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A brazil mutáns veszélyesebb

Fotó: MTI

A kutatók a Paranai Egyetem vezetésével arra jutottak, hogy figyelmeztetniük kell a lakosságot, mivel a brazil mutáns miatt háromszoros halálozási kockázat a fiataloknál.

Ezek az előzetes eredmények együttesen arra utalnak, hogy a fiatalok és a középkorúak halálozási aránya jelentősen megnőtt a Brazíliában keringő új mutáció azonosítása után.

A tanulmány Brazília déli részének legnagyobb államának 553 518 esetének adatait vizsgálta 2020 szeptemberétől 2021. március 17-ig. A tudósok szerint az egyelőre még nem teljesen világos, hogy a fiatalok miért halnak meg ennél a változatnál többet, mint az eredetinél – írja a The Sun.

A brit mutáns is veszélyesebb

A koronavírus brit mutációja letarolta a világot, hazánkban is elterjedt, és sajnos az eddig tapasztalatok szerint a brit mutáns sokkal veszélyesebb és agresszívabb, valamint sokkal gyorsabban terjed, mint az eredeti koronavírus. Tipikus „első jelek” lehetnek a hasmenés, a fejfájás és a hirtelen magas láz. Míg az eredeti koronavírus általában csak a betegség későbbi szakaszában okozott gyomorpanaszokat, valamint a tapasztalatok alapján a láz sem hirtelen alakult ki, hanem fokozatosan, és míg a legtöbb esetben nem volt túl magas, addig a brit mutációnál más a helyzet.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?