KÜLFÖLD

Botrány! Pitiáner csaló Merkel bizalmasa

A Merkel kancellár jobbkezeként jellemzett politikus, Elmar Brok - aki kulcsszerepet játszott a legutóbbi nagykoalíciós tárgyalásokon is - a német kereszténydemokraták ikonikus veteránjának számít. Mostantól ikonikus csaló is.
  • Szerző: V4NA

A V4NA emlékeztet, hogy Brok tizenhárom éven keresztül vezette az Európai Parlament külügyi szakbizottságát.

Elmar Brok a rendelkezésre álló dokumentumok szerint ezerszámra csapta be választóit, és ezzel pedig sok milliót tett zsebre. A német politikus nem tett mást, mint a német kereszténydemokrata párt híveinek

pénzért adta az Európai Parlament brüsszeli és strasbourgi épületébe szóló ingyenes belépőket.

Az adóhatóság megkerülésével valóságos illegális utazási irodát működtett, buszokat és szállást is szervezett, méghozzá jókora felárral.

Elmar Brok a V4 Hírügynökség beszámolója szerint sorra adta az interjúkat, mindenkinek azt hajtogatva, hogy

bár pénzért adta az ingyenes belépőket és a hozzájáró utazási és szállás szolgáltatásokat, ő végül is csak "szívességet tett."

A politikus a nyilvánosságra került „utazási ajánlatok” alapján legkevesebb 6-7 millió forintnyi összeget keresett, de sokak szerint ez csak a jéghegy csúcsa.

A V4NA emlékeztet arra, hogy Elmar Brok – aki szerepel Soros György megbízható szövetségeseinek listáján – már 39 éve tagja az Európai Parlamentnek. Az egyik legégetőbb kérdés tehát az, hogy vajon hány éve árulta a néppárti politikus pénzért azt, ami ingyen járna a parlamenti látogatóknak.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?