KÜLFÖLD

Botrány: kutyahússal etetik a nyaralókat a turistaparadicsomban

A turisták azt hiszik, hogy csirkehúst vesznek Balin, de egy ausztrál állatvédő szervezet azt állítja: valójában kutyahúst adnak el nekik.
  • Szerző: Ripost

Bali nagyon népszerű úti cél a turisták körében, hiszen hátizsákos utazásokra és luxusnyaralásokra is alkalmas. Most viszont az Animals Australia nevű állatvédő szervezet azt állítja: az ide látogatókat csúnyát átverik, hiszen csirkehús helyett kutyahúst szolgálnak fel nekik.

A szervezet nyomozást indított, és kiderítették, hogy Bali utcáiról naponta tűnnek el a kutyák, amiket aztán brutálisan megölnek, a húsukat pedig eladják.

„A kutyákat bambuszketrecekbe vagy rizses zsákokba zárják, majd akár napokig élelem és víz nélkül tartják, miközben a szájukat leragasztják, a lábaikat pedig összekötözik. Éjjelente aztán kis csoportokban lemészárolják őket” – áll a szervezet jelentésében.

Az állatvédők beépültek az utcai bandákba, így a szemük láttára történt minden szörnyűség. Egyikük azt mondta, már sok borzalmat látott, de még így is rosszul lett, amikor a kutyák nyüszítését hallotta.

A legtöbb kutyahúst utcai árusoknál találták, de meglepő módon 70 étteremben is csirkeként árulják a kutyákat.

A kutyahús árusítása az állatvédelmi és az élelmiszer-biztonsági törvényekkel is ellentétes. Azaz nemcsak a kutyák szenvednek a brutális bánásmód miatt, de azok is megbetegedhetnek, akik megeszik a mérgezett húsukat. Hányingert, izomfájdalmakat, légszomjat, de akár szervi és idegi károsodást okozhat az utcán árult kutyahús.

Balin is vannak olyan szervezetek, amelyek a kutyahús visszaszorításáért küzdenek. Most 150 eltűnt kutyát keresnek, de ez semmi ahhoz képest, hogy becslések szerint évente 70 ezer kutyát mészárolnak le a szigeten – írja az Independent.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?